Ki volt a vébé legjobb védője?

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 15. 16:39
Nem volt hiány remek védőteljesítményekben a világbajnokságon, kapva kaptunk az alkalmon és kiválasztottunk tíz játékost, aki maradandót nyújtott Dél-Afrikában és rettegtek tőle a csatárok. Gondold át, válaszd ki a legjobbat, szavazz!


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki volt a legjobb védő?
Bruno Alves 0.6%
 
Fabio Coentrao 5.0%
 
Arne Friedrich 3.1%
 
Juan 2.1%
 
Philippe Lahm 8.3%
 
Maicon 6.0%
 
John Mensah 1.9%
 
Carlos Puyol 31.5%
 
Sergio Ramos 37.2%
 
Gregory van der Wiel 4.3%
 
  Bruno Alves (Portugália): Már a nyolcaddöntőben búcsúztak a luzitánok, de a védelmüket nem érhette komoly kritika. A Porto hátvédje a levegő ura volt, s így vagy úgy, de sikerült megállítania a legjobb gólvágókat is. A Chelsea nézte ki magának, ahol azt a Carvalhót pótolhatná, aki a párja a portugál belső védelemben.

Fábio Coentrao (Portugália): A Benfica ifjú titánja szélvészgyors, remekül ad be, hátul pedig nemigen hibázik. Mourinho azt mondta a vb előtt, nem kell neki a balbekk a Real Madridba, de lehet, hogy már meg is gondolta magát.

Arne Friedrich (Németország): Hatalmasat fordult vele a világ: kiesett a Herthával a német élvonalból, de a német kezdőbe befért, s bizonyított! Emlékezhetünk tökéletes ütemű szereléseire, és a vébé egyik legszebb góljára, amelyet Scweinsteiger passzából lőtt Argentínának.

Juan (Brazília): Az Inter BL-győztes hátvédjével, Lúcióval együtt csúcsformában játszottak, látványos becsúszó szereléseivel az operatőrök minden igényét kielégítette. Nem rajta múlt, hogy nem menetelt végig a vébén a selecao.

Philipp Lahm (Németország): Hatalmas teher nehezedett a vállára, Michael Ballack karszalagját örökölte meg, de meg sem kottyant neki. Nem csak a legjobb jobbhátvéd, hanem a legrátermettebb csapatkapitány címre is joggal pályázhat. Talán élete gólját lőtte Ausztrália ellen.

Maicon (Brazília): Ismét kiviláglott, hogy a selecao egyik legnagyobb erőssége, nullszögből törte meg a gólcsendet Észak-Korea ellen a második félidőben. Amellett, hogy a védekezésből is kivette a részét, remekül kombinált Elanóval és Robinhóval. A hollandok elleni vereségről nem tehetett.

John Mensah (Ghána): Megkerülhetetlen a Fekete Csillagok csapatkapitánya, ha a világbajnokság legjobb védőiről esik szó, a rutinos védő remekül fogta össze a hátsó alakzatot Jonathan Mensah kiesése után, de nem volt szerencséje csapatának.

Carlos Puyol (Spanyolország): Kevesen gondolták volna, hogy ő lesz a vébé egyik bálványozott hőse. Iskolapéldája annak, hogy a tehetség nem elég, a munka, az alázat, a fegyelem emelhet a világ legjobbjai közé egy futballistát. Ha nincs a Németország ellen fejelt gólja, ki tudja, hogy végződött volna a dél-afrikai torna... 

Sergio Ramos (Spanyolország): Beckham szerint ha a küzdő szellemért is járna Aranylabda, Ramos már többször elhódította volna a díjat. Mourinhót is meggyőzte, a jobb oldalon a helye a Realban. A világbajnok csapat nagy erőssége, elég az hozzá, hogy volt olyan meccs, amikor mesterhármast is szerezhetett volna, miközben védekező feladatait végig tökéletesen ellátta.

Grégory van der Wiel (Hollandia): A vébé egyik, hanem a legnagyobb felfedezettje a védők között. Nem véletlen, hogy a Bayern München a csillagokat is leimádkozná, csak hogy bőrnadrágos lehessen. Huszonkét éves, de már kirobbanthatatlan a vb-ezüstérmes csapatból.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a vb legjobb kapusa? - szavazz!
SZAVAZZ! A labdarúgó-világbajnokság ugyan véget ért, de mi nem nyugszunk: visszaemlékezésünk első fejezetében a mögöttünk hagyott torna legjobb kapusait vesszük górcső alá, pontosabban azt szeretnénk, ha Ti döntenétek el, ki...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: 2010_del_afrika
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu