Keretbe foglalta győzelmét a Barcika

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 8. 17:19
Kétgólos előnnyel várhatja a Kazincbarcika futballcsapata a pápai visszavágót a labdarúgó Magyar-kupa nyolcaddöntőjében. Szerdán délután ugyanis a borsodiak a találkozó elején szerzett Engi és a lefújás előtt nem sokkal bepasszolt Kerékgyártó gólokkal 2-0-ra legyőzték a Lombardot.


LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
KAZINCBARCIKAI SC – LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 2-0 (1-0)
Kazincbarcika, 1000 néző, vezette: Takács J. (L. Tóth L., Berettyán)
KBSC: Botló – Hanász (Debreceni, 58.), Kovács R., Olasz, Sebők, Engi (Kerékgyártó, 37.), Kovács P., Kerekes, Zimányi, Stevica (Romhányi, 87.), Binder. Edző: Koleszár György.
PÁPA: Szűcs L. – Tóth G., Imrik (Kovács Sz., 86.), Schrancz, Szabó Zs. (Germán, 56.), Rajnay, Császár, Rebryk, Varga G., Farkas A., Sipos T. (Fehér Zs., 60.). Edző: Kovács László.
Gólszerző: Engi (5.), Kerékgyártó (86.)
Piros lap: Tóth G. (40.)

Egy gól a találkozó elején, egy pedig a hajrában - bizakodva várhatja a két hét múlva esedékes pápai visszavágót a Kazincbarcika NB II-es futballcsapata.

 

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján gyorsan megszerezte a vezetést a hazai alakulat, hamar Szűcs Lajos kapujában pihent a labda. Az ötödik percben egy korszerű barcikai kontra végén Binder ívelt középre a bal szélről, az érkező Engi pedig mintegy tíz méterről a kapu jobb sarkába bólintott (1-0).

 

A vezető gól után egy kicsit visszaállt a KBSC, de a területtel nem igazán tudott mit kezdeni a Lombard Pápa.

 

Mezőnyben többet birtokolták a labdát a vendégek, de komoly helyzetig csak elvétve jutottak el. Szűcsöt azonban alaposan megdolgoztatták a hazai támadók, de a pápai kapusnak az volt a szerencséje, hogy a ziccerekben többnyire középre tartó labdákat kellett hárítania.

 

A negyvenedik percben megfogyatkozott a Pápa, szövegelésért ugyanis rögtön piros lappal kiállították Tóth Gábort. A KBSC a szünetig hátralévő időben ezt a fórt szerette volna kihasználni, de a borsodiak csak egy lesgólig jutottak.

 


A fordulás után az emberhátrány ellenére többet kezdeményezett a Rebryk és Schrancz irányította vendég együttes. A kevés adódó lehetőséget azonban nem tudták kihasználni.

 

A Barcika viszont a hajrában megduplázta az előnyét. Kerékgyártó lépett ki ziccerben, az első lövése még Szűcsről fölpattant a magasba, de a földön fekvő kapus már nem tudott korrigálni, így Kerékgyártó közvetlen közelről az ismétlést a kapu közepébe guríthatta (2-0).

 

A Kazincbarcika tehát egy gólt szerzett a mérkőzés elején és egyet végén. A kétgólos előny birtokában pedig a sárga-kékek joggal várhatják optimistán a pápai kirándulást.

 

EDZŐSZEMMEL:
Koleszár György: - Mély talajú pályán sok helyzetet dolgoztunk ki a Pápa ellen. Szerencsére ebből kettőt sikerült értékesíteni, ezért bizakodva várhatjuk a visszavágót.
Kovács László: - Nincs még lefutva a párharc, hiszen egy mérkőzés még hátravan. Rendeznünk kell a sorainkat, és aztán megyünk tovább…

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu