Juhász: Belgium ugródeszka a magyaroknak

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. február 3. 12:10
A magyar futball csillagai címmel a jelenleg a belga bajnokságban játszó labdarúgókkal rendezett beszélgetést csütörtök este Brüsszelben a helyi magyar kulturális intézet.


 

A beszélgetésen az Anderlecht védője, Juhász Roland és a Kortrijk középpályása, Czvitkovics Péter vett részt. Az eseményen emlékeztettek arra, hogy a múlt század második felében Belgiumban számos magyar labdarúgó megfordult. Olyan nevek hangzottak el, mint Kenderesi István, Fazekas Árpád, Kű Lajos, Bálint László, Fazekas László, Martos Győző.

A tavalyi magyar aranylabdás, 69-szeres válogatott Juhász Roland - aki jelenlegi csapatával három bajnoki címet szerzett - úgy vélekedett, hogy Belgium igazi ugródeszka lehet a magyar játékosok számára, ezért is vonzó a honi futballisták szemében. Hozzátette: fontosnak tartja, hogy a külföldre tartó játékosok megfelelő szintű bajnokságot találjanak. Számos fiatal tehetség talán e probléma miatt nem tudott olyan pályát befutni, amelyet szeretett volna - vélte.

Juhász azt is elmondta, hogy sokat köszönhet jelenlegi csapatának, szívesen játszik a belga bajnokság legnagyobb nevű együttesében. Úgy vélte ugyanakkor, hogy az idei év az utolsó lehetőségeinek egyike, hogy továbblépjen.

A Kortrijkbe idén került Czvitkovics Péter pedig azt erősítette meg, hogy szívesen maradna az elkövetkező években.

A résztvevők óvatos optimizmussal nyilatkoztak az idén kezdődő világbajnoki selejtezők magyar kilátásairól, bár azt megjegyezték, hogy a magyar csoportban a legutóbbi világbajnoki második Hollandia kiemelkedik a mezőnyből.

A beszélgetésre - amelynek védnöke Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő volt - a tavalyi belga bajnok Genk magyar középpályása, Tőzsér Dániel is meghívást kapott, ő azonban más elfoglaltsága miatt végül nem tudott részt venni a rendezvényen.

Reményi Krisztina, a brüsszeli Balassi Intézet vezetője elmondta, hogy a beszélgetésnek várhatóan lesz folytatása, a sport témája továbbra is helyet kap a magyar kulturális központ terveiben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu