Játékospiac: a szerdai nap történései

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 8. 10:58
Január hetedikétől minden topligában megnyitott az átigazolási piac Európában, a SportHirado.hu napról napra összefoglalóval jelentkezik az öreg kontinens játékoskeringőjének legfontosabb történéseiről. A friss átigazolási hírekről a "Játékospiacról jelentjük" rovatban tájékozódhat február 2-ig!


The Sun brit bulvárlap szerint a Manchester City 24 millió fontot kínál Yaya Touréért, a Barcelona védekező középpályáért, aki azonban a télen biztosan nem távozik Katalóniából.

 

A Manchester United elsőszámú szakmai irányítója, Sir Alex Ferguson egyre inkább kezdi elveszíteni türelmét, miután igencsak ellentmondásos hírek látnak napvilágot Carlos Tévez pályafutásának jövőjével kapcsolatosan. Miközben a gólerős támadóról a téli átigazolási időszakban lemaradt a Real Madrid, a támadó megszerzésére a nyári folytatásban ráerősítenének a királyiak. Angliában már azt is tudják: mennyi euróval terhelné meg hetente Tévez bankszámláját a madridi egylet: heti 110 ezer euróval!

A Middlesbrough szélsője Stewart Downing átigazolási körüli hercehurca volt a fő téma szerdán Nagy-Britanniában, Gaizka Mendieta egykori klubja állítólag 14,5 millió fontos ajánlatot utasított vissza, a Tottenham nagy erőket mozgósít, hogy elcsábítsa a válogatott sztárt.

 

A brazil csatár Adriano és a vezetőedző José Mourinho zaklatott viszonya alaposan megmozgatja az itáliai újságírók fantáziáját, a legújabban egy Adriano-Jo csere merült fel. A brazilt tehát egy másik brazillal, a Manchester City ászával pótolhatnák. Az Uralkodóra szívesen lecsapna Beppe Marotta, a Sampdoria ügyvezeő igazgatója is.

 

Az Inter elvinné Emmanuel Ebouét az Emirates Stadionból – értesült a l'Equipe francia sportnapilap. "Valóban megkerestek a milánóiak, egyelőre jólérzem magam Londonban, de hosszú távon bármi történhet" - mondta a játékos.

 

A Juventus az angol piacon és a Németországban is rendkívül aktív. A ködös Albionban Jermaine Defoeval (Portsmouth) és Micheal Owennel (Newcastle), németföldön Diegóval (Werder Bremen), Lukas Podolskival (Bayern) és a 19 éves Köln-védővel, Kevin Pezzonivel is szóba hozták az Öreg Hölgyet.

A Corriere dello Sport szerint Alberto Aquilani január végén meghosszabbítja szerződését az olasz első osztályú AS Románál, miután minden fontos részletben megegyezett a tavalyi kupagyőztes vezetőivel.

 

A Schalke 04 és Peter Lövenkrands közös megegyezéssel felbontotta 2009. június 30-ig szóló szerződését. A 28 éves játékos korábban alapember volt a gelsenkirchenieknél, ám hosszú sérülése a partvonalon túlra száműzte.

 

 

A Wigan dél-amerikai csatárt szerződtett öt millió euróért. A 23 éves kolumbiai támadó, Hugo Rodallega Mexikóból, az első osztályú Necaxától érkezik a Premier League-csapathoz. A játékosnak egyelőre várnia kell munkavállalási engedélyére, amelyet, ha minden jól megy, január végén kaphat kézhez.

A 25 éves ghánai középpályás Derek Boateng a Beitar Jeruzsálem mezét az 1. FC Kölnére cserélte.

 

Az örök tehetség Matthew Etherington, elhagyta a West Hamet, a középpályás három éves kontraktust írt alá a Stoke Citynél.

 

 

Öt és fél év után otthagyja a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bochumot Tomasz Zdebel, és Leverkusenbe igazol. A 35 éves csapatkapitány létszámfelettivé vált Bochumban, és az amatőrcsapathoz száműzték, így várható volt, hogy távozik.

 

Scott Sinclair, a Chelsea támadó középpályása egy hónapig a Birmingham Cityben bizonyíthatja, szükségük van rá a „Black Countryban”. A Kékek fiatalja összesen négy hivatalos meccset abszolvált az akutális szezonban.

 

A nigériai származású angol csatár Shola Ameobi 2012 nyaráig hosszabbított a Newcastle-lel, így továbbra is az afrikai ország első számú támadójával, Obafemi Martinsszal rohamozhatja a kaput Angliában. Persze csak azután, hogy az egykoir Inter-ász felépült ágyéksérvéből.

 

Hivatalossá vált, hogy a Palermo jobb-bekjje, Andrea Raggi a Sampdoriában focizik az idény hátralévő részében. A szélsőként is alkalmazható játékosban a nyáron a Napolihoz távozó Christian Maggio utódját látták meg a ligúriaiak.

 

A Werder Bremen megállapodott a BL-csoportkörben vele azonos kvartettben szereplő, és első helyen továbbjutó Panathinaikosszal Alekszandrosz Ciolisz kölcsönvételében. A nyáron a csatár megvétele is szóba kerülhet a Weser partján.

A Wigan menedzsere, Steve Bruce visszavárja a francia Antoine Sibierskit a Norwichtől, akinek január elsején járt le kölcsönszerződése a Kanáriknál. A középpályás a hírek szerint  azonban szívesebben maradna a DK-angoloknál.

 

 

Az Energie Cottbusban folytatja kölcsönben a 27 éves cseh válogatott védő Jan Rajnoch. Bojan Prasnikar mester már csütörtöktől számít a Mlada Boleslav játékosának szolgálataira, aki a nyáron végleg Kelet-Németorságba teheti a székhelyét.  Három és fél évre, 300 ezer euróért megszerezték továbbá a Carl Zeiss Jena dán támadóját, a 20 éves Nils Petersent.

A 32 éves középpályás Jochen Seitz azonnali hatállyal felbontotta szerződését a német listavezető 1899 Hoffenheimmel, és a másodosztályú Alemannia Aachennél áll csatasorba.

 

A VfL Bochum hat hónapra átengedte a középpályás Danny Fuchs játékjogát az 1. FC Kaiserslauternnek.

 


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu