Japán mégis indul a Copán

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 14. 13:13
Japán minden nehézség ellenére vállalja az indulást a júliusi Copa Américán, erősítette meg hivatalosan a helyi labdarúgó-szövetség (JFA). A szakvezető, Alberto Zaccheroni a másodosztályban szereplő játékosokra és az Európában légióskodó labdarúgókra építi majd a keretet.


 

A Japánt sújtó földrengés és szökőár alaposan átírta a labdarúgó-bajnokság forgatókönyvét, és az elmaradt fordulókat nyáron kell bepótolni.

A nemzeti együttes ugyanakkor a szövetség bejelentése szerint részt vesz júliusban a Copa Américán az eredeti terveknek megfelelően, ami gyengíti esélyeit a dél-amerikai kontinensviadalon.

A JFA végül arra az egyezségre jutott az élvonalbeli együttesekkel, hogy klubonként egy játékos utazhat az argentínai viadalra.

A szövetségi kapitány aligha repes a hírtől, hiszen így alighanem el kell tekintenie a kulcsember, a Gamba Oszaká-s Endo Jaszuhito játékától.

A másodosztályból viszont kedve szerint válogathat az olasz szakember, aminek következtében az FC Tokió több alappillérét elvesztheti a J2-liga hajrájára.

Zaccheroni emellett az Európában légióskodó labdarúgóknak szánhat komolyabb szerepet a Copa Américán.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu