Inter-botrány: Vieri elvenné az aranyat

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 3. 10:08
Elvehetik az Internazionale 2006-os bajnoki címét! Christian Vieri, a klub egykori támadója ugyanis feljelentette az együttest az Olasz Labdarúgó-szövetségnél. A már visszavonult futballista szeretné, ha a Juventus bundázása miatt a kék-feketéknek odaítélt aranyérmet a Roma kapná meg. A korábbi válogatott klasszis szerint lehallgatták a mobilját, amelyért nemcsak az Intert, de a telefontársaságot is beperelte.


A La Repubblica információi szerint újra felszínre törhetnek az olasz fociszurkolók legrosszabb rémálmai. Ismét a bíróság elé kerülhet a híres-hírhedt Calciopoli, a modern futball egyik legnagyobb bundabotránya, amely során számos itáliai sztárklubot büntettek pontlevonással vagy visszasorolással.

Az Inter kimaradt a szórásból. Egészen mostanáig. Ráadásul éppen egykori játékosának, Christian Vierinek „köszönhetően". A már visszavonult csatár ugyanis az Olasz Labdarúgó-szövetséghez fordult és feljelentette a kék-feketéket. 

A 36 éves támadó szerint korábbi klubja leghallgatta a telefonját, és úgy véli, ez éppen elegendő ok arra, hogy elvegyék az Intertől 2006-os, a zöldasztalnál megnyert bajnoki címét. Az abban az évben már a városi rivális Milant erősítő Vieri emellett polgári pert is indított a milánóiak és a telefontársaság, a Telecom Italia ellen.

Az egykori gólkirály ügyvédje, Daniele Buongiorno szerint a klub megsértette a Sportbíróság 18. törvénycikkelyét. Ebben az esetben pedig el kell venni tőle az említett aranyérmet. Ha Vieri sikerrel jár, a Romáé lenne a bajnoki elsőség.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu