Idegenben „ölt” a Bréma és a Hoffenheim!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 21. 17:37
Az biztos, hogy sem a Freiburgnak, sem pedig a Kölnnek nem hozott szerencsét a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulója. Mindkét alakulat odahaza szaladt bele a nagykésbe, előbbi hatot, utóbbi négyet kapott az ellenfelektől. Természetesen ezen a játéknapon is a nemrégiben tragikusan elhunyt Robert Enke kapus emléke lengte be.


Idegenben gyalázta meg riválisát a Werder Bremen és a Hoffenheim, ketten együtt tizet lőttek: a már említett két áldozat kapujába. A brémaiaknál Hugo Almeida duplázott, a Hoffenheimben viszont mindegyiket más szerezte.

Érdekes, de a végre nyerő Schalkén kívül senki sem tudott otthon győzni, mi több, csupán egyetlen gárdának futotta döntetlenre az erejéből a szombat délutáni hat (!) összecsapáson.

A legkellemetlenebb meglepetésben a Bajnokok Ligájában menetelő bajnoki címvédő Wolfsburgnak volt része, amely kétszer is egyenlített, de a ráadás perceiben mégis kikapott a Nürnbergtől. A feszült hangulatú meccsen kis híján összeverekedtek a játékosok, a bíró a hajrában szórta a sárgákat.

A Frankfurt is saját pályáján égett be a Gladbach ellen, igaz, az első vendégtalálat egy szerencsétlen öngól révén született: jobbról érkezett laposan középre a labda, amely Marco Russról Oka Nikolov kapus fejére, majd a hálóba pattant. 

Az egyetlen ikszes meccs Stuttgartban született - a sérült Dárdai Pált nélkülöző Hertha megint szerencsétlen módon hullajtott el két fontos pontot, hiszen a félidőben beállt Adrian Ramosnak köszönhetően a 49. percben megszerezte a vezetést. Aztán jött Zdravko Kuzmanovics, aki a vége előtt nem sokkal előbb egyenlített, majd kiállíttatta magát.

Szombaton a szintén sérült Hajnal Tamásról lemondani kénytelen Dortmund a minden bizonnyal kezdő Lőw Zsolttal érkező Maizot fogadja 18.30-tól.

BUNDESLIGA, 13. FORDULÓ:
Schalke-Hannover 2-0 (0-0)
Gólszerző: Farfán (69.), Moravek (91.)
Stuttgart-Hertha 1-1 (0-0)
Gólszerző: Kuzmanovics (82.), ill. Ramos (49.)
Kiállítva: Kuzmanovics (92.)
Freiburg-Werder Bremen 0-6 (0-1)
Gólszerző: Almeida (33., 57.), Marin (55.), Özil (67.), Naldo (73. - 11-esből), Rosenberg (82.)
Köln-Hoffenheim 0-4 (0-2)
Gólszerző: Carlos Eduardo (5.), Obasi (11.), Ba (46.), Ibisevic (90. - 11-esből)
Frankfurt-Mönchengladbach 1-2 (0-0)
Gólszerző: Schwegler (86. - 11-esből), ill. Russ (54. - öngól), Brouwers (65.)
Wolfsburg-Nürnberg 2-3 (0-0)
Gólszerző: Dejagah (59.), Grafite 79. - 11-esből), ill. Bunjaku (56., 64.), Kluge (93.)
Dortmund-Mainz 0-0

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu