Ibra: Messi miatt áldoztam fel magam!

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 4. 19:28
Ha a feketeöves tékvandós Zlatan Ibrahimovic nem igazol el a Barcelonából az AC Milanhoz, bizonyára elverte volna Pep Guardiola vezetőedzőt. A svéd csatár csalódottan mesélt katalán éveiről, arról, hogy Lionel Messi miatt kellett feláldoznia magát, hogy a tréner teljesen elhidegült tőle, hogy nem mehetett edzésre a Ferrarijával. Megjelent Ibra életrajzi könyve...


"Én, Zlatan Ibrahimovic" címmel megjelent a svéd klasszis életrajzi vallomása, amelyben alaposan ráhúzta a vizes lepedőt egykori munkaadójára, a Barcelonára. A támadó kiöntötte a lelkét, idézetek a műből:

"Gyermekkori álmom vált azzal valóra, hogy a Barcelonában focizhattam, mi több, Lionel Messivel együtt. A fellegekben jártam. Minden jól ment, amikor egyszer csak Messi elkezdett beszélni. Középen akart játszani, a szélső posztja nem tetszett neki. A rendszer gyorsan át is alakult 4-3-3-ról, 4-5-1-re. Feláldoztak, többé már nem volt meg számomra az a szabadság a pályán, amire szükségem volt..."

"Megkértem Guardiolát, hogy találkozzunk. Nem veszekedtünk, beszélgettünk. Elmagyaráztam neki, hogy rossz helyen játszom a csapatban, a klubnak nem szabadott volna megvennie engem, mert én más típusú játékos vagyok. Egy barátom mondta, Ferrarit vettél, de Fiatként vezeted. A beszélgetést követően Guardiola elhidegült tőlem. Ha valahová bementem, elkerült, vagy mindenkinek köszönt, csak nekem nem..."

"Be kellett állnom a sorba - a Barca-játékosok olyanok, mint az iskolások. Vakon követik az edzőt, amit én nem tudtam elfogadni. Én azokat a srácokat szeretem, akik a piroson is áthajtanak, nem azokat, akik pedánsak és betartják a szigorú szabályokat. Igyekeztem megerőltetni magam, kedélyes, kedves fiú lenni, az sem érdekelt, hogy elvesztem az egyéniségem. Egy idő után aztán beleuntam az egészbe..."   

"A Barca-futballistáknak meg van tiltva, hogy sportkocsikkal járjanak edzésre. Szerintem ez hülyeség - senkinek semmi köze, milyen autóval járok -, így valamikor áprilisban, az Almería-meccs előtt Ferrari Enzóval mentem a tréningre. Lett is belőle baj..."  

"Pep csak bámult, én pedig elvesztettem a nyugalmamat. Ráripakodtam: Nem vagy elég tökös! És talán ez volt a legfinomabb kifejezésem felé. Folytattam: Összesz**od magad, ha meglátod José Mourinhót. Menj a pokolba! Teljesen megőrültem..." (az eset 2010-ben, a Villarreal elleni bajnokit követően történt - a szerk.).

"Egy teli doboz edzőcuccot hajítottam át az öltözőben. Amint földet ért, minden szétszóródott. Pep semmit sem mondott, csak összeszedte a mezeket és visszapakolta őket. Nem vagyok agresszív, de Guardiola helyében én megijedtem volna..."

A Barca intézményi és pénzügyi adminisztrációs alelnöke, Carles Vilarrubí csak annyit mondott a két ember kapcsolatáról, hogy "Ibrahimovic nyíltan fenyegette meg Guardiolát. A sajtó előtt mondta azt neki, hogy ha nem engedi el, akkor összeveri őt."  

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu