Honduras: három tesóval Chile ellen

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 16. 12:17
Több mint valószínű, ez a világbajnokság nem Hondurasról szól majd, de a közép-amerikai állam szerdán mégis beírta magát a torna történelemkönyveibe. A Chile elleni nyitómérkőzést megelőzően behívta Johnny és Wilson után a Palacios család harmadik tagját Jerryt, így a három testvér együtt készül a 13:30-kor kezdődő összecsapásra.


Szerdán lezárul a csoportkör első fordulója a Dél-afrikai Köztársaságban. A délutáni mérkőzésen a 28 év után váratlanul a világbajnokságra kijutott Honduras csap össze a tornán utoljára 1998-ban szerepelt Chilével.

A közép-amerikaiak mióta az Egyesült Államok hathatós segítségével kiharcolták részvételüket, az éppen az amerikaiak ellen januárban aratott győzelmük óta nyeretlenek. Pedig azóta öt meccset játszottak, három döntetlen mellett két vereséget jegyeztek, legutóbb június 5-én Románia mért rájuk 3-0-s csapást. Tetőzte a bajt, hogy a mérkőzésen megsérült David Suazo játéka a mai napig kérdéses, míg a másik oldalon névrokona, Humberto hiánya okoz gondot.

Chilének van mit javítani világbajnoki mérlegén, utoljára 48 éve tudott nyerni világbajnoki mérkőzésen. A dél-amerikai együttes 1962. június 16-én Jugoszláviát győzte le a vb házigazdájaként a harmadik helyért rendezett találkozón, s azóta négy tornán lejátszott 13 összecsapásából egyet sem tudott megnyerni. 

A dél-amerikaiak felkészülése mindenesetre azt sejteti, megszakad sorozat, hiszen idei hét találkozójukból ötöt megnyertek, Venezuelával 0-0-t játszottak, míg Mexikótól kikaptak 1-0-ra.

Hogy melyik válogatott örülhet az első forduló után az a SportHirado.hu 13:30-kor kezdődő élő közvetítéséből kiderül!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu