Hivatalos: Ranieri az Inter új edzője

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 22. 12:33
Csütörtökön kora délután eldőlt: a szerdán menesztett Gian Piero Gasperini helyére a rendkívül tapasztalt Claudio Raniero ül. Az új vezetőedző szerződése 2013. június 30-ig szól, először csütörtökön délután vezényel edzést a szezont pocsékul kezdő milánói sztárcsapatnak.


 

Az 59 éves szakember kinevezését már szerdán biztosra vette a nemzetközi sajtó, amely nem is tévedett. Ranieri személyében tapasztalt, sokat látott edző veszi át az Inter dirigálását, feladata azonban egyáltalán nem lesz könnyű.

A milánói csapat tavaly tavasszal triplázott, a Bajnokok Ligája-diadal után azonban súlyos veszteség érte. Jose Mourinho vezetőedző ugyanis a Real Madridhoz igazolt, a vezérét vesztett gárda pedig elindult lefelé a lejtőn.

Rafa Benítez nagy reményekkel érkezett, aztán tavaly decemberben a klub-világbajnokság megnyerése után távozott. A spanyol tréner szakmai elképzelései nem egyeztek a vezetőség terveivel, ez pedig kibékíthetetlen ellentétet szült.

A Liverpool FC-vel BL-győztes spanyol az edzőként rutintalan Leonrado váltotta, néhány szép eredmény ellenére sem volt igazán sikeres. Nem is lepődött meg senki, amikor a játékosként világbajnok brazil sportembert simán elengedték a PSG-hez igazgatónak…

Leonrado helyére jött aztán Gasperini, aki öt hivatalos találkozón mindössze egy döntetlent jegyzett négy vereség mellett. Az újonc Novara elleni keddi 3-1-es bajnoki kudarc után pedig jött a menetrendszerű és várt menesztés.

A korábban a Valenciát, a Chelsea-t, a Juventust és legutóbb az AS Romát dirigáló Ranierinek most minden tudására és tapasztalatára szükség lesz, hogy kivezesse az Inter szekerét a mély kátyúból.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu