Három ponttal vonult téli álomra a DVTK

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 19:41
Győzelemmel búcsúzott közönségétől a DVTK. A labdarúgón NB I 15. fordulójában Sisa Tibor együttese 1-0-ra verte a Kecskemétet. A színvonalas találkozón megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Diósgyőr, amely a hírek szerint - az anyagi gondok miatt - nehéz tavasz elé néz.


NB I, 15. FORDULÓ:
DIÓSGYŐR-KECSKEMÉT 1-0 (1-0)
Miskolc, 5000 néző. Vezette: Arany Tamás (Kelemen A., Fehér Gy.)
Diósgyőr: Vojinovics – Bokros, Milicsics, Sebõk V. Gohér - Takács P. (Menyhért, 81.), Ahodikpe (Szélpál, 61.), Kamber, Pintér (Pelecaci, 72.)– Homma, Tóth M. Vezetőedző: Sisa Tibor
Kecskemét: Mitrovic – Schindler, Gyagya, Némedi N., Farkas I. – Menyhárt (Ondoa, 59.), Bagi (Nagy S., 89.), Szavics – Csordás, Litsingi (Kormos, 72.), Montvai. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Milicsics (8.)
Sárga lap: Milicsics (16.), ill. Bagi (60.)

 

Sem a mindent ellepő köd, sem a DVTK nem éppen előkelő helyezése nem zavarta a diósgyőri szurkolókat abban, hogy fiesztára készüljenek a labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Kecskemét ellen.

Az idő kísértetiesen emlékeztetett az öt évvel ezelőtti Diósgyőr–Kecskemét mérkőzésre, amikor a teltházas villanyfény avató mérkőzésen a vendég KTE 2-0-ra legyőzte a piros-fehéreket.

Az utolsó őszi meccs azonban jobban indult a borsodiak számára, mint az öt évvel ezelőtti, hiszen még tíz perc sem telt el és már is 1-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A DVTK-drukkerek ünnepelték kedvenceiket, és nem gondoltak a jövőre.

A klub vezetése ugyanis bejelentette, hogy elfogyott a 2008-ra szánt pénz. A Diósgyőr télen a legjobbjaitól készül megválni. Az öltözői hangulatra az is rányomja a bélyeget, hogy a játékosok hosszabb ideje nem kapták meg fizetésüket.

A KTE elleni mérkőzésen azonban nemcsak a drukkerek, hanem a labdarúgók is minden problémát elfelejtettek. A diósgyőriek lelkesen, szervezetten futballoztak, csakúgy, mint a látogatók.

A vendégek sem ismertek elveszett labdát és kontrából többször is veszélyeztették a diósgyőri kaput. A találkozóról mindent elmond, hogy mindkét kapus bravúrok sorozatát mutatta be.

A második játékrészben a Kecskemét kintebb jött a sündisznó állásból, így még inkább felpörgött a mérkőzés. Akár több gól is születhetett volna, ha pontosabbak a támadások. Diósgyőri oldalon Takács, Homma, Tóth és Szélpál iratkozhatott volna fel a góllövők listájára, míg kecskeméti részről Yannick és Montvai előtt is adódott ígéretes lehetőség.

A színvonalas, hajtós mérkőzésen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Diósgyőr és búcsúzott győzelemmel lelkes közönségétől. A kecskeméti csapatot is vastaps kísérte az öltözőbe.

EDZŐSZEMMEL:
Sisa Tibor: - Lelkes emberek között nagyon nehéz semleges maradni. Köszönet érte. Az itt-ott parázsló tüzet nagyon nehéz volt felszítani, de köszönöm mindenkinek, aki dobott erre a mostmár lobogó tűzre. Bízunk benne, hogy nem lesz nagyon hideg tél.
Tomiszlav Szivics: - Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek. Jó mérkőzés volt jó irammal és sokszor szép játékkal. A DVTK-nak sikerült a meccs elején gólt szerezni. Ez fontos momentum volt.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu