Három ponttal távozott a Batta Bajáról

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 7. 19:14
Rekkenő hőségben győzött a Százhalombatta a Baja otthonában a labdarúgó NB II ötödik fordulójában vasárnap. Az első félidőben a hazaiak voltak fölényben, ám a második játékrészben átvette az irányítást a pest-megyei alakulat és végül taktikus játékkal győzött.


LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 5. FORDULÓ:
BAJAI LSE KALO-MÉH - SZÁZHALOMBATTAI LK 1-2 (1-1)
Baja, 600 néző. Vezette: Fajkusz (ifj. Kormányos, Beidek)
BAJA: Viniczai - Sztojanovics (László, 60.), Mitasz, Zsók, Rozsi - Trucz, Lógó (Papp, 60.) - Hernády (Sziegl, 68.), Roni, Kohány - Nagy E. Vezetőedző: Goretich Gábor.
SZÁZHALOMBATTA: Hegedűs - Fejős, Ferenc, Móra, Béres - Vass, Lannert, Gábor (Szép, a szünetben), Patkó (Tereánszki-Tóth) - Disztl (Bakó, 62.), Havrán. Vezetőedző: Gálvölgyi István.
Gólszerző: Lógó a (34.) ill. Móra (19.), Lannert a (67.)
Sárga lap: Lógó (18.), Vass (44.), Móra (54.), Szép (77.), László (88.), Havrán  (88.), Roni (88.)

 

Nem bírt a Százhalombattával a Baja. A hazaiak közepes teljesítményt mutatva, több gólhelyzetet elpuskázva szenvedtek vereséget a masszívan védekező és hatékony támadójátékot produkáló vendégektől.

 

A tikkasztó melegben - napon 40 Celsius hőség tombolt - az első negyedórában a Százhalombatta uralta a játékot, úgy tűnt mindkét együttes türelemjátékra rendezkedett be. Az energiatakarékos játékmód mellett a 15. percben Kohány került helyzetbe, ám közeli lövése erejét vesztette a védőkön és Hegedűs ölében pihent meg a labda. Kisvártatva Móra 30 méterről rúgott szabadrúgást, a megpattanó labda lelassulva közelített a bal alsó felé, de a vetődő Viniczai keze mellett utat talált a sarokba.

 

Pár perc múlva egy szöglet előtt Fajkusz játékvezető a félpályához vezényelte a csapatokat, a kánikula miatt tartottak két perces frissítő szünetet. Fél óra után bajai percek következtek, Lógó 28 méterről célozta meg a kaput, majd Rozsi beadását Hernády közelről irányította a kapu felé, Hegedűs reflexmozdulattal piszkálta ki a labdát a léc alól.

 

Ezt követően Hernády szögletét Lógó ötméterről csúsztatta a hálóba. A vezetést is megszerezhette volna a Baja, de Kohány próbálkozása ismét a kapus kezében kötött ki. Szünet előtt csupán azért nem változott az eredmény, mert Viniczai sikerrel hárított egy közeli fejest.

 

Az 52. percben a bajai kapuba került a labda egy szöglet után, ám a kapus akadályozása miatt a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz. Az addig is jól játszó Lannert feltette a koronát teljesítményére, amikor balról, 14 méterről kilőtte a rövid felső sarkot és ismét vezetéshez jutatta csapatát. Igyekezett a Baja, de kevés volt az ötlet a csapat játékában, a cserék sem tudtak lendíteni a csapaton. Középen igyekeztek támadni, ám sokszor már az első védelmi vonal sikeresen állta a rohamokat.

 

Ennek ellenére Nagy Előd balról, kisodródva próbálta bevenni a kaput, majd Kohánnyal játszotta át a védelmet, de utolsó passza pontatlan volt. Az utolsó tíz percben ráadásul emberhátrányba került az egyre szárnyaszegettebb Baja, mert a cserecsatár Sziegl sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát.

 

EDZŐSZEMMEL:
Goretich Gábor: – Kár, hogy nem helyzetre játszuk a mérkőzéseket. Néhány embernek fejben fel kéne nőnie az NB II-höz.
Gálvölgyi István: – Kritikus volt számunkra a hőség miatt az első félidő. Szünet után taktikus játékkal értékes három pontot szereztünk.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu