Három jelölt maradt az Aranylabdára

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 6. 12:49
Beigazolódtak a Gazzetta dello Sport értesülései, Wesley Sneijder a dobogóra sem kerül a 2010-es Aranylabda-szavazáson, amelynek jelöltlistáját a France Football hétfőn délután szűkítette három főre. Az értékes trófeáért háziversenyt rendez a Barcelona, hiszen Andrés Iniesta, Xavi Hernández és Lionel Messi maradt versenyben.


Október 26-án hozták nyilvánosságra a 23 fős szűkített névsort, amelyet hétfőn mindössze három emberre kurtítottak. Reálisan Wesley Sneijder, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, David Villa, Diego Forlán és Lionel Messi pályázhatott a dobogóra.

A döntés megszületett, a Barcelona két középpályása, és a trófeát birtokló argentin maradt fenn a rostán. Iniesta és Xavi nagyszerű játékkal világbajnokságot nyert a spanyoloknak, klubcsapatával BL-elődöntőt játszott és megnyerte a La Ligát.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Hárman maradtak. Kié lesz az Aranylabda?
Lionel Messi 20.0%
 
Andrés Iniesta 27.3%
 
Xavi Hernández 52.7%
 
Az Aranylabda mostani birtokosa a vébén nem alkotott maradandót az Albicelestesszel, de a katalánokkal elképesztő ütemben termelte a gólokat tavasszal és ősszel sem hagyott alább tempója (már most 21-nél jár).

Iniesta
a Facebook közösségi oldalon tett közzé rövid közleményt a hír halattán: „Fantasztikus elismerés a csapatnak! Büszkék vagyunk arra, hogy mi hárman vagyunk a finalisták, de leginkább én, mert Xavival és Messivel emlegetnek együtt."

Utoljára a 80-as évek végén
a Milannal fordult elő, hogy kibérelték az Aranylabda-szavazás dobogóját, akkoriban Marco van Basten nyerte el a díjat 1988-ban és 1989-ben.


A bejelentés a legnagyobb csalódást az idén eddig az Interrel négy trófeát besöprő Wesley Sneijdernek okozhatja, aki világbajnoki döntőig jutott, ám a kék-feketékkal együtt képtelen kilábalni a gödörből az új szezonban.

A díjátadó ünnepségre január 10-én kerül sor Zürichben,
tavaly Lionel Messi kapta meg az elismerést, Cristiano Ronaldo végzett a második helyen, Xavi lett a harmadik. A világ jelenlegi legjobb labdarúgóját a szövetségi kapitányok és az újságírók szavazatai alapján választják meg, arról nem szól a fáma, hogyan összesítik az eredményeket.

Első alkalommal közösen díjazza az év legjobb játékosát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football az Aranylabdával. Eddig a FIFA - 1991 óta - külön tüntette ki az év legjobbját az Év Játékosa-díjjal, míg a francia szakmagazin 1956 óta ítélte oda a rangos Aranylabdát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gazzetta: Iniestáé lesz az Aranylabda!
A La Gazzetta dello Sport úgy értesült, totális Barca-sikert hozhat a 2010-es Aranylabda-szavazás! Még a top3-ban sem lesz benne a BL-döntő után talán első számú favoritnak tartott, vb-ezüstérmes Wesley Sneijder! A France...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Aranylabda: micsoda meglepetés!
SZAVAZZ!!! A FIFA és a France Football magazin nyilvánosságra hozta a 2010-es FIFA Aranylabda 23 jelöltjének listáját. Hét világbajnokot és négy BL-győztest találunk a lajstromban, a legtöbb futballistával, szám szerint hattal a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu