Halálcsoport, de kinek? - Dühös Mourinho

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 30. 21:47
ELŐZETES. Felbőszítették José Mourinhót Bukarestben, egy nappal a Chelsea BL-meccse előtt tartott sajtótájékoztatóján. A portugál megválaszolta a Kevin De Bruyne-re vonatkozó kérdést, de utána kimenekült a teremből. A Kékeknek a maximumot kell nyújtaniuk, még egy botlást nem engedhetnek meg maguknak a csoportkörben. Bázelben Szalai Ádámtól várja a gólokat a Schalke. Az F-csoportban a Dortmund is javítana, és törlesztene a Marseille-nek, de a keddi játéknap valódi slágere az Arsenal-Napoli lesz.


E-CSOPORT

STEAUA-CHELSEA, BASEL-SCHALKE

Az elmúlt hetekben Juan Mata padoztatása miatt kapott hideget-meleget az angol újságíróktól (és a Chelsea-szurkolóktól) Mourinho, most újabb ügy a láthatáron: De Bruyné. A belga játékos kimaradt a Tottenham elleni keretből, és azóta csatlakozott a tartalékokhoz. A portugál nem szívesen kommentálta az esetet  a nyilvánosság előtt. Úgy beszélt, mintha közben a fogát húznák.

"Csodálatos, hogy De Bruyne-el foglalkoztok, meg vagyok lepve, mert eddig csak Matáról kérdeztetek. Már-már az az érzésem, hogy a sajtót a cserejátékosok érdeklik, és nem azok, akik a pályára lépnek" - hangoztatta, majd folytatta.

"Csak 11 játszhat. Én döntök a taktikáról, én irányítom az edzéseket. Lampard kilenc éve ismer, ő a tanúja annak, hogy ha néha hibáztam is, mindig őszinte voltam. Egyszerűen nem tetszett De Bruyne játéka, nem tetszett, amit az edzésen mutatott, és kész" - mondta, majd a következő pillanatban otthagyott csapot-papot, Lampardot. Super Frankie válaszolt a további kérdésekre.

Mourinho még a sajtóesemény elején elárulta, előnyt kovácsolna abból, hogy a Chelsea az előző évadban már kikapott ugyanezen a helyszínen, az 55 ezres Nemzeti Stadionban - akkor még Rafa Benítez vezérletével az El-ben.

"Veszítettek, tisztában vannak vele, hogy miért veszítettek, most már legalább tudják, hogy mire számítsanak."

A Steaua nyolc alkalomból csak egyszer maradt alul angol ellenféllel szemben, és már uralja a román ligát, közel 100 százalékos a mérlege.

"Senki sem becsülhetünk le" - kezdte Lampard. - Az első meccsünket elbuktuka csoportkörben, megesik az ilyesmi. Öt meccsünk van a javításra, ismerjük a mostani ellenfelet. Rögtön a legmagasabb fordulatszámon kell pörögnünk, és akkor a Chelsea-t ismerve nem lesz baj" - tette hozzá az ikon.

Mourinho egyébként nem csak De Bruyne-re, hanem Hazard-ra sem számít, méghozzá kényszerű okokból, bokasérülés miatt (Van Ginkel több mint félévre kidőlt, Essient nem nevezték erre a sorozatra).

Két győztes csapat találkozik Bázelben, ahol a Schalke elsősorban Szalai Ádámtól várja a gólokat. A magyar játékost Boateng, Farfán és Draxler segítheti ebben. Utóbbi hétfőn jelezte, apróbb sérülése ellenére készen áll a bevetésre.

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Ivanovics, Cahill, Luiz, Cole - Mikel, Ramires - Mata, Oscar, Schürrle - Torres.

A Schalke várható kezdőcsapata: Hildebrand - Ucsida, Höwedes, Matip, Aogo - Höger, Neustädter - Farfán, Boateng, Draxler - Szalai.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Schalke 1 1 0 0 3 0 +3 3
2. Basel 1 1 0 0 2 1 +1 3
3. Chelsea 1 0 0 1 1 2 −1 0
4. Steaua 1 0 0 1 0 3 −3 0

JELENETET RENDEZETT MOURINHO - VIDEÓ

F-CSOPORT

ARSENAL-NAPOLI, DORTMUND-MARSEILLE:

Vízválasztó lehet az Arsenal-Napoli a halálcsoportban, a kedd esti győztes nagy lépést tehet a továbbjutás felé, a vesztest pedig elképzelhető, hogy beéri a Dortmund (amely a Marseille-t látja vendégül).

Ebben a kvartettben bármi, és annak az ellenkezője is megtörténhet, nincs könnyű meccs, de úgy tűnik, hogy az Arsenal a lehető legjobb pillanatban fogadhatja egyik nagy vetélytársát.

Sok ugyan a sérült (Podolski, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Cazorla), ám sok a jó formában lévő játékos is, Özil és Ramsey szárnyal, Giroud megtalálta góllövő cipőjét az elmúlt hetekben.

A védelem is jól működik, bár az igazi vizsgája csak most következik, meglátjuk, sikerül-e helytállnia Higuaínék ellen. Benítez a Dortmund elleni győztes kezdőt szerepeltetheti egy kivétellel, a sérült Maggiót Mesto pótolja.

A meccs előtt egymást dicsérte a két edző, "Benítez csapatai mindig veszélyesek", "Wengert tartom a PL legjobb edzőjének", az biztos, hogy a pályán nem az udvariasságnak jut a főszerep. Helyette remélhetőleg a góloknak, és az izgalomnak.

A két csapat augusztusban már megmérkőzött egymással, ráadásul ugyanezen a helyszínen, az Emirates-kupában, azon az összecsapáson 2-2-re végeztek egymással a felek.

A Dortmund 5-0-val melegített a Marseille elleni találkozóra, amelyen létfontosságú számára a három pont megszerzése a nápolyi kudarc után. Klopp a lelátóról figyel majd, Weidenfeller eltiltott, mindkettejüket a San Paolóban állították ki. Talán még ennél is érzékenyebb veszteséget jelent, hogy továbbra is hiányzik majd Gündogan, amellett, hogy a két szélsőhátvéd, Schmelzer és Piszczek sem hadra fogható.

Az OM bizakodó, szombaton simán nyert Lorientben, és még élénken él a Riviéra-partiak emlékeiben, hogy a 2011-2012-es szezonban mindkét BL-csoportmeccsen felülmúlták a BVB-t...

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, F-CSOPORT
ARSENAL-NAPOLI, 20:45
London, Emirates Stadion, vezeti: Milorad Mazics (szerb).

A várható kezdőcsapatok:

ARSENAL: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Flamini, Wilshere - Ramsey, Özil, Rosicky - Giroud. Menedzser: Arsene Wenger.

NAPOLI: Reina - Mesto, Britos, Albiol, Zúniga - Behrami, Inler - Callejón, Hamsik, Insigne - Higuain. Vezetőedző: Rafael Benítez.

A Dortmund várható kezdője a Marseille ellen: Langerak - Grosskreutz, Szubotics, Hummels, Durm - Sahin, S. Bender - Aubameyang, Mhitarjan, Reus - Lewandowski.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Arsenal 1 1 0 0 2 1 +1 3
2. Napoli 1 1 0 0 2 1 +1 3
3. Marseille 1 0 0 1 1 2 −1 0
4. Borussia Dortmund 1 0 0 1 1 2 −1 0

G, H-CSOPORT:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Roncsderbin a Milan, mit tud Neymar?
Trükkös forduló vár a Bajnokok Ligája G- és H-csoportjának három legjelentősebb csapatára. Neymar első igazi tesztjére készül Lionel Messi távollétében a Celtic Parkban, az Atlético Madridnak egy kimerítő madridi rangadó után...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Chelsea
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu