Roncsderbin a Milan, mit tud Neymar?

Létrehozva: 2013. szeptember 30. 16:36
Trükkös forduló vár a Bajnokok Ligája G- és H-csoportjának három legjelentősebb csapatára. Neymar első igazi tesztjére készül Lionel Messi távollétében a Celtic Parkban, az Atlético Madridnak egy kimerítő madridi rangadó után Portóban újabb izzadós harc következik, míg a szebb napokat látott Ajax és Milan egymással csatázik.


BAJNOKOK LIGÁJA, G-CSOPORT, 2. FORDULÓ:

PORTO-ATLÉTICO MADRID - kedd 20:45 óra

Porto, Estadio do Dragao. Vezeti: Howard Webb (brit)

A Porto várható kezdőcsapata: Helton - Sandro, Otamendi, Mangala, Danilo - Fernando, Josué, Gonzalez, Lica - Martínez, Varela.

Az ATLÉTICO várható kezdőcsapata: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Luís - Koke, Gabi, García - Turan, Costa, Villa.

A Porto folytatta európai „sztárpiacolását", hozza a kevésbé ismert tehetségeket Dél-Amerikából, majd horrorpénzért eladja. Most James Rodríguez és Joao Moutinho volt a két kieső, Monacót választó kulcsember. Ehhez ugyan hozzászoktak a csapatnál, de most mégis úgy tűnik, hogy  sztárigazolás nélkül gyengültek tavalyhoz képest.

A kreativitás hiánya érezhető támadásban, Moutinhót Josué próbálja helyettesíteni, 4 bajnokin 3 góllal nem is rosszul, míg Jackson Martínez máris 5 találatnál jár. Ettől függetlenül hiányzik a mélység a csapatból, az viszont kétségtelen, hogy a védelme kőkemény, az idei hét tétmérkőzéséből ötször nem kapott egyetlen találatot sem.

Az Atlético ahogy tavaly ősszel, most sem hibázik, pedig a Bajnokok Ligája okozta kettős terhelés újdonság a keret számára. A győzelmet a Radamel Falcaót valójában pótoló Diego Costa szállíthatja, aki Lionel Messivel együtt vezeti a góllövőlistát (8), Villa egyelőre azt a formát mutatja, amivel kikerült a Barcelonából. Ez is belefér.

A Real Madrid elleni idegenbeli diadal évtizedes kudarcok végére tett pontot és egy óriási sorozat újabb állomása. Kérdés, hogy bírják-e majd erővel a vendégek. A kezdő nem változik sokat, a középpályán Tiagót Raúl García válthatja, de Leo Baptistaónak is kijárhat a bizalom. A másik oldalon nincs friss hiányzó, a legjobb 11 állhat ki.

---

ZENIT SZENTPÉTERVÁR-AUSTRIA WIEN - kedd 20:45 óra

Szentpétervár, Petrovsky stadion. Vezeti: Deniz Aytekin (német)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA:
1 Atlético Madrid 1 1 0 0 3 1 +2 3
2 FC Porto 1 1 0 0 1 0 +1 3
3 Austria Wien 1 0 0 1 0 1 -1 0
4 Zenit Szentpétervár 1 0 0 1 1 3 -2 0
BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT, 2. FORDULÓ:

CELTIC-BARCELONA - kedd 20:45 óra

Glasgow, Celtic Park. Vezeti: Stéphane Lannoy (francia)

CELTIC várható kezdőcsapata: Forster - Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre - Brown, Matthews, Mulgrew, Commons - Stokes, Samaras.

A BARCELONA várható kezdőcsapata: Valdés - Alves, Bartrá, Piqué, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Fabregas, Neymar.

Ez a Celtic nem a tavalyi, Victor Wanyama és Gary Hooper személyében két tartópillér távozott, egyik a védelem támogatásában jeleskedett, utóbbi 20-25 gólokat lőtt idényenként. Egyiküket sem pótolták megfelelő minőséggel. A selejtezőben is örülhettek, hogy a kazah bajnok tévedt az útjukba, mert egy nagyobb játékerőt képviselő csapattal könnyen lehet, nem bírtak volna. Egyelőre támadásban van probléma, de a hétvégi 5-2-es győzelem ezen a görcsön végre oldott valamit és a milánói sokáig versenyképes (82. percig 0-0) produkcióra is építhetnek majd a skótok.

No meg arra, hogy tavaly vért izzadt a Barcelona mind a Nou Campban (2-1), mint a Celtic Parkban (1-2).

Ezúttal ráadásul a vendégek adu ásza otthon maradt, pedig Lionel Messi szokásos bombaformájában szerepel. Összesen 11 találata van már az idényben, az Ajaxot egy hármassal szórta meg a nyitányon, a sérülése is úgy tűnt, hogy már a múlté, erre Almeríában ismét meghúzta a combját. Hetekre kidőlt és ez esélyt adhat a Celticnek.

Kimaradása az első igazi kihívást nyújtja majd Neymarnak, akire nem lehet panasz. Első találatát csak múlt szerdán szerezte, de már négy gólpassz áll a neve mellett a La Ligában. A hétvégén rápihenhetett eddigi legnagyobb kihívására. „Tisztában voltam Neymar képességeivel és tudtam, hogy beillik majd a Barcába. Nem lepődtem meg a nagyszerű kezdésén" – reagált Dani Alves, amikor a honfitársa debütáló heteiről beszélt a klub hivatalos honlapján.

Andoni Zubizarreta szerint nem a bosszúvágy fűti a csapatot majd kedden: „Visszavágni? Nem ez a célunk, hanem egy jó mérkőzést játszani. Mindig élmény ebben a stadionban szerepelni, annyira fantasztikus a hangulat. Tavaly megnehezítette ellenfelünk a dolgunkat, megmutatta, hogyan kell minket legyőzni. Hazai pályán bombaerősek és nyomást helyeznek majd ránk. Lionel Messit tényleg borzasztóan nehéz lesz helyettesíteni, mégis a világ legjobbja, ám egészen elképesztő nevekből áll a keretünk, megoldjuk. Abból főzünk, amink van.

Messi mellett Pedro kisebb kérdőjel, míg Isaac Cuenca, Javier Mascherano, Carles Puyol, Ibrahim Afellay és Jordi Alba mind otthon maradt. Elvittek viszont a vendégek két B-csapatos játékost, Patricot és Sergi Gómezt.

---

AJAX-AC MILAN - kedd 20:45 óra

Amszterdam, ArenA. Vezeti: Jonas Eriksson (svéd)

Az Ajax várható kezdőcsapata: Vermeer - Van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind - De Jong, Poulsen - Sereno, Bojan, Fischer - Sigthórsson.

Az AC Milan várható kezdőcsapata: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Birsa, Poli, De Jong - Robinho, Matri, Balotelli.

Az Ajax zsinórban harmadszor nyerte meg a bajnokságot. Egy ideig megőrizte csapata magját, ám a végén elvitték Toby Alderweireldet és Christian Eriksent. Ez elvileg csak két ember, de a két legfontosabb láncszem volt. Előbbi a védelmet, utóbbi az összes támadást szervezte. Érkezett ugyan Bojan Krkic, de ő egyelőre nem váltja meg a világot.

A szokásos nyári szétkapás tehát most sem maradt el, és emiatt ismét gödörbe került a nyár végére. A barcelonai 0-4 tökéletesen jelzi, hogy nemzetközi porondon ez a keret nem lesz versenyképes, de a PSV elleni bajnoki 0-4 röviddel később már arcpirítónak bizonyult, gyorsan lőttek is hatot a hétvégén az egyik újoncnak.

Sokkal fényesebbnek a Milannál sem nevezhető a helyzet. Eleve a nyár nagyobb bombaigazolás nélkül telt, Kakának nagyobb a füstje, mint a lángja. Csoda kellene, hogy visszanyerje aranylabdás formáját, de egyelőre még az is kérdés, mikor épül fel korai combsérüléséből. Persze ez csak egy részlet a csapatot sújtó sérüléshullámból.

Mattia de Sciglio, Matias Silvestre, Stephan El Shaarawy és Giampaolo Pazzini továbbra is kimarad, de annyival javulhat helyzet, hogy Riccardo Montolivo és Daniele Bonera visszatérhet. A kár azonban már így is komoly, hiszen két vereséggel áll a bajnokságban, a Napoli ellen ráadásul Mario Balotelli butasága háromhetes eltiltást ért.

A két csapat helyzete alapján roncsderbiről is beszélhetnénk, pedig alapjáraton illusztris rangadó ez. Európa korábbi hétszeres és négyszeres bajnoka találkozik. Most viszont csak a holland 4. és olasz 8. helyezett csatája. Utoljára 2010-ben mérkőztek, amikor a hollandok 2-0-ra nyertek Milánóban, míg a visszavágó 1-1-et hozott.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA:
1 FC Barcelona 1 1 0 0 4 0 +4 3
2 AC Milan 1 1 0 0 2 0 +2 3
3 Celtic 1 0 0 1 0 2 -2 0
4 Ajax 1 0 0 1 0 4 -4 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu