"Ha Barcát nézek, ma inkább teniszeznék"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 4. 10:43
Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője elárulta, hogy nagy csodálója Arsene Wengernek, az Arsenal menedzserének, aki szerinte úgy hangszereli csapatát, mintha az egy zenekar lenne. A két csapat szerda este találkozik újra a Bajnokok Ligája F-csoportjában, az első összecsapást Londonban a BVB nyerte 2-1-re. A német tréner ugyanakkor azt is bevallotta, hogy miért nem szereti/szerette a Barcelona játékát.


 

Az Arsenal tíz forduló után magabiztosan, jó teljesítménnyel vezeti az angol bajnokságot, szerdán este azonban a Bajnokok Ligájában kell helyt állniuk az ellen a Borussia Dortmund ellen, amelytől az előző fordulóban megkapták az első pofont a sorozatban, ráadásul az Emitates Stadionban.

Még két hete sincs, hogy a londoni gárda október 22-én 2-1-re kapott ki a Borussia Dortmundtól, de a németek edzője, Jürgen Klopp elárulta, hogy nagyon tetszik neki az Arsenal játéka, és nagyon nagyra értékeli kollégája, Arsene Wenger munkásságát a Premier League-ben.

"Ő tényleg valaki, egyszerűen szeretem - vallotta be a 46 éves Klopp. - Ő Sir Arsene Wenger. Szereti birtokolni a labdát, játszani a futballt, passzolni... az egész olyan, mint egy zenekar. Ugyanakkor én jobban szeretem a heavy metalt, és azt is, ha minél hangosabb. Bevallom, tetszik az Arsenal filozófiája, de nem tudnám edzeni, mert én másmilyen fickó vagyok. Elég, ha csak figyelnek engem a meccsek alatt. "

"Ha az elmúlt négy évben kisgyerek lettem volna, és a Barcelona lett volna az első futballcsapat, amit játszani látok - ahogy nyugodtan 5-0-ra meg 6-0-ra verik az ellenfeleiket - akkor inkább a teniszt választottam volna. Nem szeretek úgy nyerni, hogy 80 százalékban birtokoljuk a labdát."

"A futball nekem harc, küzdelem, nem pedig ilyen higgadtság. Én nem ezt szeretem. Hanem mindazt, amit mi itt Németországban "angolnak" nevezünk a futballal kapcsolatban: az esős időt, a nehéz pályát, az 5-5-ös döntetlent, azt, ha mindenkinek sáros az arca, és úgy megy haza meccs után, hogy négy hétig nem tud újra játszani a fáradtságtól."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Wenger: Özil jobban cselez Zidane-nál
Szokásához híven szuperlatívuszokban beszélt rekordigazolásáról Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere, aki Zinedine Zidane-nál is jobbnak nevezte a cselezési képességét. Az is kiderült, hogy a nyáron a PSG is akarta....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Arsenal: Pool-verés, öt pont előny!
VIDEÓK! Az Arsenal 2-0-ra győzött szombat este, hazai pályán a Liverpool ellen, ezzel teljesült Mesut Özil vágya: öt pont az Ágyúsok előnye (jelenleg) a bajnoki táblázaton! A Suárez, Sturridge páros ezúttal nem csillogott,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újabb trófea úszott el az Arsenalnak
Az Arsenal nyolc éve tartó eredménytelensége kora tavasszal sem ér véget: a végig domináló Chelsea az Emiratesben nyert 2-0-ra a sorozat nyolcaddöntőjében. A Manchester United lelépte a Norwichot....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu