Gosztonyi: Mi hiányzott? Két gól!

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 24. 14:20
A csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokságról bronzéremmel a tarsolyában térhetett haza a magyar válogatott, és ami talán még ennél is fontosabb, biztosította részvételét a jövő évi, egyiptomi U20-as világbajnokságon. Sisa Tibor sikercsapatának egyik vezéregyénisége, Gosztonyi András volt, aki minél hamarabb külföldre szerződne és a felnőttek között is címeres mezbe bújna. A Goszi és Guszti becenevekre egyaránt hallgató szélső szerint a vb-n bárkit legyőzhetünk, akár a brazilok és az argentinok ellen is lehet keresnivalónk.


Fotó: uefa.com

 

„Semmivel sem volt jobb ez az olasz csapat, mint a spanyol vagy a német, úgy érzem, verhető ellenféllel szemben maradtunk alul – árulta el Gosztonyi András, aki a szóban forgó plzeni elődöntőhöz hasonlóan az első két csoportmérkőzésen is végig a pályán volt, a harmadikon pedig csereként állt be. – Ha egy kicsit pontosabbak a befejezések, akkor mi készülhetnénk a szombati fináléra. Két gól hiányzott, semmi más. De az nagyon.”

 

„A lefújás után a tréner azt mondta nekünk az öltözőben, hogy a vereség ellenére az egész tornán ezen a meccsen játszottunk a legjobban, ezt magam is így vélem – folytatta a szélvészgyors jobbszélső. – A támadásszervezéssel nem volt gond, a rövidpasszos, kombinatív játék működött, ezzel próbáltuk ellensúlyozni az ellenfél felíveléseken, előrevágott labdákon alapuló offenzíváját.”

 

„Most még mindannyian csalódottak vagyunk egy kicsit, ha már eddig eljutottunk, döntőt akartunk játszani. Erről ugyan lecsúsztunk, de a legfontosabb célkitűzésünket korábban teljesítettük, kijutottunk a jövő évi U20-as világbajnokságra – tette hozzá Gosztonyi.

 

„A csehországi Eb-n bebizonyítottuk, hogy bárkit legyőzhetünk, ez az egyiptomi vb-n sem lesz másként – vetítette előre Sisa Tibor csapatának második legfiatalabb tagja, aki 1990. november 7-én látta meg a napvilágot. - Ha ez a nagyszerű társaság együtt marad, akkor egy év múlva is eredményes lehet, a nagynevű európai riválisokon kívül felveheti a versenyt akár a brazilokkal vagy az argentinokkal is.”

 

„Nem titok, hogy szeretnék minél hamarabb külföldre szerződni és bemutatkozni a nagyválogatottban, bízom benne, hogy az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményemmel közelebb kerültem ahhoz, hogy valóra váljanak az álmaim” – zárta szavait az igencsak eltökélt ifjú titán, ezzel is bizonyítva, hogy motiválatlanságra a legkevésbé sem panaszkodhat.

 

A magyar válogatott az A jelű négyesből a második helyet megkaparintva jutott a legjobb négy közé, csoportmérkőzései során előbb Prágában a bolgárokat, majd Pribramban a címvédő spanyolokat verte 1-0-ra, aztán ugyanitt 2-1-re kikapott a kvartett élén végző németektől. Szombaton a magyarokat felülmúló olaszok (1-0) találkoznak a házigazda cseheket hosszabbítás után legyőző németekkel (2-1) Jablonecben, hogy egymás között döntsék el, melyikük üljön fel a kontinens trónjára.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu