Gól nélküli döntetlen Budaörsön

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 16:26
Hazai fölényt, számos nagy helyzetet és gól nélküli döntetlent hozott a Budaörs-Ajka mérkőzés a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 14. fordulójában.


 

LABDARÚGÁS, NB II, NYUGATI CSOPORT, 14. FORDULÓ:
BUDAÖRSI SC – FC AJKA 0-0
Budaörs, 130 néző. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Varga Gábor)
BUDAÖRS: V. Babócsy – Mihályi, Varga D., Csengő (Bencze 76.), Lalusz (Pálinkás, 81.), – Lászka, Nagy R., Papp, Farkas Á. – Tüske, Farkas J. (Schafranek, 73.) Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
AJKA: Grőber – Subicz, Hornyák, Pákai, Badics – Manganelli (Hujber, 65.), Mihalecz, Gunther, Pothárn, – Imre (Szöllőskei, 57.), Csörnyei (Gyűrűsi, 87.). Vezetőedző: Artner Tamás.
Sárga lap: Farkas Á. (93.), ill. Pákai (78.)

 

Gólmentes, de helyzetekben bővelkedő találkozót láthatott a mintegy 130 néző, a Budaörs játszott fölényben, nagyobb helyzetei mégis a vendégeknek voltak. 

 

A találkozó kezdetén a maroknyi vendég szurkoló tudatosította csapatukban, hogy miért jöttek: a három pontért. Az első félidőt ennek megfelelően kezdte az Ajka: uralta az első harminc percet. Ekkor azonban beleerősített a hazai csapat, és sorra dolgozta ki a helyzeteket – elsősorban a jobb szélről belőtt labdákból. 

 

A 30. percben Lászka ugrott ki a jobb oldalon, alapvonalról belőtt labdája Farkas Jánost találta combon, és pörgött 2 méterrel kapu mellé a dermedt védelem előtt. A 40. percben Papp Gábor lőhetett tisztán, középről, ám lövését Grőber bravúrral kitolta a jobb alsó saroknál. 

 

A 43. percben az Ajka kontrázott: Csörnyei ívelését Manganelli 8 méterről fejelte a kapu jobb oldala felé, ám Babócsy bravúrral mentett. 

 

A második félidőben ott folytatta a Budaörs, ahol abbahagyta: az 50. percben Farkas János lekészített, Tüske lőtt 18 méterről, mintegy fél méterrel a bal alsó sarok mellé. 

 

Az 52. percben kialakult egy kisebb tűzijáték a vendég kapu előtt: előbb Farkas János lövését, majd Lalusz lövését blokkolták, végül Farkas Ádám ollózott fölé öt méterről. 

 

Ezután sérüléssel és cserékkel eltelt 15 perces szünet eseményszünet következett, majd megint egy életveszélyes ajkai kontra: Csörnyei szolgálta a leshatárról induló Szöllőskeit, aki 12 méterről a kifutó Babócsy és a jobb alsó sarok mellett is eltekerte a labdát. 

 

Újabb nagy helyzet már nem alakult ki a meccs végéig. 

 

EDZŐSZEMMEL:
Lucsánszky Tamás: Az ellenfél 16-osáig jól futballoztunk, nagy mezőnyfölényben, a góllövéssel hadilábon álltunk.
Artner Tamás: Úgy érzem, hogy egy nagyon jó és kulturáltan játszó csapat ellen kicsi szerencsével szereztünk egy pontot, de ezért a szerencséért játékosaim sokat tettek.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu