Ghána a világbajnok az U20-as vb-n!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 16. 22:42
Egy borzasztóan rossz 0-0-s meccs után, Ghána tizenegyesekkel 4-3-ra legyőzte Brazíliát az U20-asok labdarúgó világbajnokságának döntőjében, Egyiptomban. Hej, ha mi megverjük az aranyérmeseket három nappal ezelőtt...


U20-AS LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKSÁG, DÖNTŐ:
Ghána-Brazília 0-0 - büntetőkkel: 4-3

Kilencven plusz harminc percnyi kínlódást követően első afrikai csapatként ebben a korosztályban Ghánát koronázták meg Kairóban, de a küzdelem és az unalom után a büntetők kárpótolták a majd' 75 ezres publikumot.

Addót a 37. percben kiállította a játékvezető, de a ghánaiak kibírták, igaz, a végére már csak botorkáltak a pályán, a szívük azonban vitte őket előre. A brazilok jobbak voltak, többet is támadtak, de Adjei kapus a helyén volt, mindent védett.

Következtek a büntetők, amelynek első két körében senki sem hibázott. Aztán a brazilok belőtték, ám Mensah hibázott. Souza ezután szintén megtette ugyanezt, de Addae is! 3--re vezettek e pillanatban a brazilok és ők jöttek...

Amennyiben ekkor Maicon bevágta volna a maga tizenegyesét, Brazília ötödik alkalommal emelhette volna fel a korosztályos vb-trófeát, ám újabb hiba következett. A futballista csúnyán fölérúgta a labdát.

Miután Ghána egyenlített, Teixeira állt a labda mögé, de az afrikai kapus megérezte, jobbra kell elmozdulni. Badu dönthetett - és miután laposan a bal alsóba továbbított hatalmas afrikai öröm vette kezdetét.

Elmondhatjuk, a világbajnoktól kaptunk ki az elődöntőben, de nem baj, mert a bronzérmet legalább megkaparintottuk Costa Rica ellen. Szép volt, fiúk!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu