Gellei Imre: Ez kritikán aluli ősz volt

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 15:16
Gellei Imre úgy érzi, csapata messze várakozáson alul teljesített ősszel, és ezért név szerint is felelőssé tehető néhány labdarúgó, többek között Molnár Zoltán és Kriston Attila. A Paks vezetőedzője szerint elkélne a jókora vérfrissítés az együttesnél, a mester elsősorban a védelmet marasztalta el őszi produktuma alapján. A szakvezető elmondása szerint az együttes rendre csődöt mondott a rögzített szituációknál, és fejben több játékosa is valahol egészen máshol járt a szezon első felében.


- Az ősszel több fontos mérkőzést elbukott a Paks, igaz, az utolsó három meccsen két fontos győzelmet is aratott a csapat a Siófok és a Haladás ellen. Mondhatjuk azt, hogy rosszul jött az együttes számára a téli szünet?

- Nem, ezt túlzás lenne kijelenteni. Az egész félszezonra jellemző volt, hogy értékes pontokat hullajtottunk el mind hazai környezetben, mind idegenben, és emiatt mindenképpen csalódásként értékelem a szezon eddigi részét. Több játékosom is várakozáson alul teljesített, és döntő helyzetekben gyengének bizonyultak.

- Név szerint is megemlítené azon labdarúgókat, akik ön szerint a kelleténél is többször raktak rossz fát a tűzre?

- Molnár Zoltán nem tudott megújulni sérülése után, és két mérkőzésen is teljesen feleslegesen jutott a kiállítás sorsára. Kriston Attila - főként az idegenbeli találkozókon - rendkívül gyatra teljesítményt nyújtott. Neki már meg is köszöntük az eddigi munkáját, így tavasszal rá egészen biztosan nem számítunk.

- A szavaiból kihallani, ennél sokkal jobb helyezésre számított annak ellenére, hogy úgy tűnik, kiesési gondjaik nem lesznek tavasszal.

- Három-négy ponttal többet vártam, főként annak tükrében, hogy kiválóan sikerült a felkészülésünk. Az azonban bebizonyosodott, több játékos is csak azért hajtott az elmúlt idény végén, hogy meghosszabbítsuk lejáró szerződését, jó formáját őszre már nem tudta átmenteni. A csapat nem hozta ki magából a maximumot, fejben nem voltunk mindig ott a pályán, és ez meg is látszik a tabellán elfoglalt helyezésünkön.

- Ezek után meg se merem kérdezni, volt-e olyan játékos, akivel elégedett volt őszi produktuma láttán?

- Természetesen nem egy, nem két olyan labdarúgóm volt, aki a tőle elvárt formáját mutatta. A támadópárosunk rendkívül jól megértette egymást, Kiss Tamás és Tököli Attila tizennégy gólja önmagáért beszél.

- Mit gondol, a játék milyen elemében kell feljavulniuk, hogy feljebb kússzanak a tabellán a folytatásban?

- Már korábban is világos volt számomra, rögzített szituációknál könnyen zavarba hoznak minket, és a várakozásom sajnos beigazolódott. Sok gólt kaptunk bedobásból, szabadrúgásból, szögletből, míg mi veszélytelenek voltunk a játék ezen elemeiben. Pandur Péter a Vasasban rendkívül eredményesen, jó hatásfokkal végezte el a szabadrúgásokat, de nálunk erényeiből vajmi keveset csillogtatott meg.

- A távozókat házon belül igyekeznek pótolni, vagy új igazolásokkal erősítenék meg a csapat keretét?

- Több fiatal játékosunk is van, akik az eddigieknél jóval több játéklehetőséghez juthatnak, és akár a kezdőtizenegybe is beverekedhetik magukat. Nem tettem le arról sem, hogy új labdarúgók érkezzenek a csapathoz, ám kilétüket egyelőre fedje homály. Elsősorban a védelmünket szeretnénk stabilizálni, és a vezetőség mindent megtesz azért, hogy ne csak mennyiségben, minőségben is javuljunk hátul.

- Sok munkája lesz a télen, annyi biztos. Mikor kezdik meg a felkészülést a tavaszi etapra?

- Január ötödikén találkozunk először, majd bevonulunk a tatai edzőtáborba. Nem maradnak el a nemzetközi találkozók sem, azt szeretnénk, hogy nívós ellenfelekkel lejátszott mérkőzések vértezzenek fel minket az eredményekben remélhetőleg gazdagabb folytatásra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu