Folytatta menetelését a Columbus Crew

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 14. 09:35
A Chicago Fire legyőzésével megnyerte a keleti főcsoportdöntőt a Columbus Crew, így fennállása során először bejutott az amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) fináléjába. Bár a vendég chicagóiak Brian McBride révén még vezettek, Chad Marshall és Eddie Gaven a második félidőben fordítani tudott. A Columbus ellenfele a New York Red Bulls vagy a Real Salt Lake lesz a döntőben.


 

MLS, KELETI FŐCSOPORTDÖNTŐ:
COLUMBUS CREW – CHICAGO FIRE 2-1 (0-1)
Columbus, 14 688 néző, vezette: Terry Vaughn.
COLUMBUS: William Hesmer - Frankie Hejduk, Gino Padula, Chad Marshall, Danny O'Rourke - Eddie Gaven (Andy Iro, 88), Brian Carroll, Brad Evans, Robbie Rogers - Guillermo Barros Schelotto (Emmanuel Ekpo, 81), Alejandro Moreno.
CHICAGO: Jon Busch - Brandon Prideaux (Patrick Nyarko, 70), Wilman Conde, Bakary Soumare, Gonzalo Segares (Mike Banner, 79) - Chris Rolfe (Marco Pappa, 90), Logan Pause, John Thorrington Justin Mapp - Cuauhtemoc Blanco, Brian McBride.
Gólszerző: Marshall (49.), Gaven (55.) ill. McBride (29.).
Sárga lap: O’Rourke (57.), Hesmer (90+2.) ill. Soumare (22.), Segares (48.), Prideaux (67.)

 

Magyar idő szerint pénteken hajnalban fény derült az MLS nagydöntőjének első résztvevőjére: nagy meglepetés nem született, hiszen a Columbus Crew otthon csak a papírforma győzelmet hozta.

Az alapszakasz legjobb teljesítményt nyújtó csapata a Chicago Fire-t fogadta, és az első félidő nem úgy telt el, ahogy azt a hazaiak szerették volna. Próbálkozott a Crew, egy ízben Guillermo Barros Schelotto lövése a felső lécet is érintve ment fölé.

A 29. percben váratlanul a Chicago szerezte meg a vezetést: miközben a hazaiak egy szabálytalanságot reklamáltak az oldalvonalnál, Cuauhtémoc Blanco gyorsan elvégzett egy bedobást, Justin Mapp középre adott, Brian McBride pedig közelről átfejelte a labdát Willliam Hesmer kapuson.

Szünet után egy sokkal motiváltabb Columbus jött ki a pályára, és ennek gyorsan meg is lett az eredménye: előbb a 49. percben Barros Schelotto, a gólpasszkirály szabadrúgását fejelte a kapuba Chad Marshall. A védő bólintása után a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé.

Még magához sem tért a Chicago, és máris újabb gólt kapott: Barros Schelotto Morenóhoz fejelte a labdát, ő – szintén fejjel – Eddie Gavent hozta játékba, és a középpályás biztosan lőtt a jobb alsóba.

A Columbus a folytatásban biztosan tartotta előnyét, és fennállása óta első ízben jutott be az MLS nagydöntőjébe. Ellenfele a New York Red Bulls – Real Salt Lake összecsapás győztese lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu