Ferenczi: Ezért került a padlóra a Vasas

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 30. 09:48
A „tavaszi” idényt ugyan egy alacsony színvonalú meccsen pontszerzéssel kezdte a Vasas, így is megdöbbentően gyengén szerepelnek az idei szezonban az angyalföldiek. Zsinórban négy vereség után edzőváltás is történt, Giovanni Dellacasát Komjáti András váltotta, aki a ZTE elleni 0-6 után kifakadt együttesére. Két játékost elküldtek, a gárda kétmillió forintos büntetést kapott, ám ez sem hatott. Ferenczi István, a piros-kékek egyik legrutinosabb tagja, egyben csapatkapitánya szerint nem véletlenül.


- Jó kezdés után még jobb visszaesést produkáltunk – vágott bele szinte kérdezés nélkül a csatár. – Minden a Kaposvár elleni hazai vereséggel kezdődött, s az utóbbi időben teljesen hitehagyott társasággá vált a Vasas.

- A kérdés kézenfekvő: miért?
- Ha én erre tudnám a választ… De az biztos, hogy sem a hangulat, sem az egész rendszer nem olyan, amilyennek lennie kellene. Valahogy semmi sem úgy működik, ahogy mi és rajtunk kívül sokan várnák. A hab a tortán a gyalázatos kupakudarc, a ZTE elleni 0-6 volt.

- Zsinórban négy vereség után aztán repült az olasz tréner, Giovanni Dellacasa. Ő volt a hibás?
- Jó viszonyban voltam vele, s nem csak ezért mondom, hogy a négy zakó után sem tudtam őt hibáztatni. De…

- De?
- Túl engedékeny volt a csapattal, a játékosokkal. És ez hiba. Ennél a Vasasnál – hiba. Bandi báék más erőket képviselnek, többet edzünk, de sajnos ennek sincs meg az eredménye. Egyelőre.

- Álljunk meg egy pillanatra. Mire gondolt, hogy ennél a Vasasnál hiba volt a túlzott engedékenység?
- Muszáj ebbe belemenni?

- Szerintem mindenkit ez érdekel a legjobban.
- Kényes téma. Nagyon kényes. Erről nem is tudok úgy beszélni, hogy ne bántsak meg egyeseket. Ezt viszont nem szeretném. Maradjunk annyiban, hogy egyesek jobban is megfeszülhetnének a sikerért, és a csapat is lehetne összetartóbb.

- Klikkesedésre, széthúzásra gondol?
- Ebbe már tényleg nem szeretnék belemenni.

- És a kétmilliós büntetésen mennyire lepődtek meg?
- Számomra nem volt váratlan, hogy a vezetők léptek valamit, s szerintem több társam sem lepődött meg. A kétmillióról annyit, hogy aki a ZTE elleni 0-6 során kezdő volt, az többet, aki csere, kevesebbet fizetett.

- Minderre netán azért is volt szükség, mert anyagi gondok vannak a klubnál?
- Nem titok, hogy szinte valamennyi klub nehézségekkel küzd, de jelen állás szerint a Vasasnál nincsenek tartozások. Úgyhogy még csak erre sem foghatjuk az eredménytelenséget, a jelenlegi 13. helyezésünket, s azt: egy pontra vagyunk a kiesőhelytől.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu