Féltették a prémiumukat a debreceniek

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 7. 17:48
Annyit ugyan már tudunk, hogy Máté Péter Lovecs elleni szabálytalan becserélését a Debrecen végül megúszta egy 15 ezer eurós büntetéssel, de arról eddig maga az érintett is hallgatott, hogy miként élte meg mindezt ő és a csapat egyaránt. A védő azonban a SportHirado.hu-nak megszólalt.


- Ki tudta magát pihenni az utóbbi napok eseményei ellenére?

- Mint mindenki más Debrecenben, én is aggódva figyeltem a történteket, kíváncsian vártuk, milyen döntést hoz az UEFA. De ha konkrétan arra kíváncsi, hogy tudtam-e aludni emiatt, akkor a válaszom határozottan igen. Nem voltak álmatlan éjszakáim az incidens miatt.

- Az idegeit sem viselte meg ez a herce-hurca, hiszen mégiscsak Máté Péter becserélése indította el a lavinát?

- Aggódtam, de erről az egészről én nem tehettem. Csupán szenvedő alanya voltam ennek a szerencsétlen történetnek. De most már megnyugodtam, mert az európai szövetség igazságos döntést hozott, amiben valahol bíztunk is, mert nálunk sokkal nagyobb csapatokat sem feltétlen zártak ki egy ilyen baki miatt.

- Az is benne volt a pakliban, hogy elúszhat a továbbjutásért kapott prémium.

- Nem tagadom, ez is megfordult a fejünkben. Szima Gábor viszont gyorsan eloszlatta a kétségeket, s nem sokat kellett a pénzen agyalnunk, mert korrekt döntést hozott pillanatok alatt, így mi mindenképpen hozzájutottunk volna a prémiumunkhoz.

- Annyira felszabadultak, hogy talán a társak az öltözőben zrikálják is emiatt?

- Ott azért nem tartunk, egyelőre örülünk, hogy megúsztuk a dolgot. Nincs kedve itt senkinek ezzel poénkodni.

- Ami viszont örömteli, hogy a Loki immár Máté Péterrel a fedélzetén szerepelhet. Akit nemrég még a Debrecen egyik legdrágább játékosának taksáltak, aztán történt valami.

- Megsérültem. Méghozzá elég komolyan, hiszen a keresztszalag-sérülésem rengeteg időt elvett a pályafutásomból. Sajnos ennek egy év a „kihordási ideje”. Éppen ezért mondom, hogy tavaly még sírtam, most viszont már nevetek, hiszen ez a sérülés szinte napra pontosan az El-meccsünk előtt egy évvel, tavaly augusztus 19-én következett be.

- És mikorra tudja visszaszerezni helyét a kezdőben?

- Hát, éppen ezért mégsem lehet felhőtlen az örömöm. Hiába érzem úgy, hogy a hosszú kihagyás után száz százalékos vagyok, ennek eldöntése és megítélése nem rám tartozik, hanem a szakmai stábra. Ha majd ők is úgy látják, hogy segíthetek a csapatnak, akkor nyilván megadják a lehetőséget a bizonyításra, de addig… Marad a várakozás, a türelem és a munka. Teszem a dolgomat, de ez a mostani Debrecen pokolian erős, s ameddig győz a csapat, nincs értelme változtatni.

- Végezetül árulja el: valójában ki intézi a csapat technikai ügyeit, aki miatt majdnem elcsúsztak a banánhéjon?

- Fogalmam sincs.

A DEBRECEN MENETRENDJE AZ EURÓPA-LIGÁBAN
2010.09.16. DVSC-TEVA – Metalist Harkov
2010.09.30. Sampdoria – DVSC-TEVA
2010.10.21. DVSC-TEVA – PSV Eindhoven
2010.11.04. PSV Eindhoven – DVSC-TEVA
2010.12.01. Metalist Harkov – DVSC-TEVA
2010.12.16. DVSC-TEVA – Sampdoria
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu