Félelem és reszketés: Ibra Portugáliában

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 14. 18:30
Már csak négy hely kiadó az európai válogatottak számára a világbajnokság közeledtével, a portugálok és a franciák is rághatják a körmüket, pótselejtezőre kényszerülnek. A Cristiano Ronaldo vezette luzitánoknak meggyűlhet a baja a Zlatan Ibrahimovic fémjelezte svédekkel, de a franciák sincsenek irigylésre méltó helyzetben, Kijevben kezdenek. Izland csodára vár, a görögök a védelmükben bíznak.


"Harminckét éves vagyok, de még mindig nyitott vagyok a fejlődésre, az előrelépésre, az az érzésem, hogy még életemben nem játszottam ilyen jól. Ehhez keményen kell edzened, mentálisan erősnek kell lenned, és sok tapasztalatod kell gyűjtened a legjobb kluboknál, ahol a legjobb játékosok vesznek körül" - nyilatkozta a Portugáliába utazás előtt a svédek vezéregyénisége, Zlatan Ibrahimovic, aki a válogatottban 11 gólt lőtt ebben az évben, és a PSG-ben mutatott formája biztatónak tűnik a párharcra nézve.

A sztár azzal folytatta, ez nem Ibra vs Ronaldo ütközet lesz, hanem Svédország vs Portugália, a továbbjutáshoz egy egész csapat jó teljesítménye szükségeltetik az oda-visszavágós pótselejtezőben. Azért nem felejtett el odaszúrni egyet a riválisnak, amikor hangsúlyozta, a svédek jobban megérdemelnék, hogy szerepeljenek a vébén, mert nehezebb csoportban harcolták ki a második helyet, mint a portugálok.

Ibra esélyes az Aranylabdára, de úgy nyilatkozott, nem érzi magát favoritnak a díjra:

"Ribéry óriási szezont futott, központi figurája volt a Bayernnek, amellyel mindent megnyert, amit csak lehetett. Aztán ott van Messi, ő egyszerűen futballistának született, nem a sok gyakorlás tette klasszissá. Ronaldo is fantasztikus formát mutat."

A rangos elismerés szempontjából nincs jelentősége a találkozónak, hiszen péntekig le kell adniuk szavazataikat az újságíróknak, szövetségi kapitányoknak és csapatkapitányoknak.

Bruno Alves is osztotta Ibra véleményét az ellenfél soraiból, vagyis amondó, nem egyik vagy másik játékoson múlik majd a vb-kijutás:

"Ibrahimovic mögé is kell egy csapat. Tudjuk, hogy bármikor képes változtatni az eredményen egy villanással, de ehhez azért szüksége van kiszolgálásra is. Nem szabad engednünk, hogy levegőhöz jusson, és akkor nem lesz baj" - nyilatkozta a Fener védője.

CR és Ibra mindenesetre ellenállhatatlan 2013-ban, elég az hozzá, hogy mindkét futballista mesterhármassal melegített a pótselejtezőre a hétvégén.

Ezt a meccset nem a sérültek száma dönti el, ugyanis mindkét nemzeti együttes a lehető legerősebb összeállításban futhat majd ki a Luz gyepére.

Hogy milyen kiélezett 2x90 perc vár ránk, azt jól jelzi, hogy az előző vb-selejtezős csoportkörben mindkét alkalommal 0-0-ra végzett egymással Svédország és Portugália.

KÉT BEKEZDÉS KÖZÖTT: HANGOLJUNK EGY KICSIT A MECCSRE!

Ukrajna és Görögország elsősorban a védelmében bízik, egyik csapat sem kapott gólt több, mint 500 perce. Kijevbe azonban nem akárki látogat, az a Franciaország, amely minden áron elkerülné, hogy 1994 után ismét lemaradjon a világbajnokságról. A sárgamezesek elsősorban a széleken lehetnek majd veszélyesek Jarmolenko és Konopljanka révén, komoly feladat hárul tehát Evrára és Debuchyre. Deschamps számára az okozhat fejtörést, hogy az egyre jobb formába lendüő Benzemát, vagy az ősszel kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó Giroud-t jelölje a kezdőbe a kulcsfontosságú meccsen.

Papíron Horvátország kapta a legkönnyebb sorsolást, de jó lesz vigyáznia, mert Izland németalföldi légiósokból álló különítménye remek nevekből áll (Gudmundsson, Gudjohnsen, Sigthórsson, Finnbogason), és az ország történelmet szeretne írni, először képviseltetné magát a világ legjelentősebb futballeseményén.

A horvátok elmúlt hét meccsükből négyet elveszítettek, és kapitányt váltottak, kíváncsian várhatjuk, hogy sikerül-e összeráznia a csapatot Niko Kovacnak.

LABDARÚGÓ VB-PÓTSELEJTEZŐ, 1. MÉRKŐZÉS
PORTUGÁLIA-SVÉDORSZÁG, PÉNTEK 20:45
Lisszabon, Estádio do Luz, vezeti: Nicola Rizzoli (olasz).

A várható kezdőcsapatok:

PORTUGÁLIA: Rui Patrício - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao - Moutinho, Veloso, Meireles - Nani, Hélder Postiga, Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

SVÉDORSZÁG: Isaksson - Lustig, Antonsson, Nilsson, M. Olsson - Larsson, R. Elm, Werbloom, Källström, Kacaniklic - Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén.

A további program: Izland-Horvátország 20:00, Ukrajna-Franciaország 20:45, Görögország-Románia 20:45.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu