Ezért tiltották el a BL-döntő bíráját!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 21. 22:43
Hatalmas botrányt okozott a napokban a világ egyik legjobb futballbírája, Massimo Busacca, aki a Baden-Young Boys svájci kupameccsen nemes egyszerűséggel bemutatott a vendégszurkolóknak. A helvét labdarúgó-szövetség hétfőn azonnali hatállyal eltiltotta három mérkőzésre. Ő vezette a Barcelona-Manchester United BL-döntőt és a Németország-Törökország Eb-elődöntőt.


A svájci Sonntagsblick fotósa kapta lencsevégre, ahogy Busacca a középső ujját mutatja fel az őt folyamatosan szidalmazó Young Boys-szurkolóknak. Az eset példátlan a svájci futballban, a szövetség illetékesei alig jutottak szóhoz másnap. Azóta meghozták döntésüket, s egy labdarúgóhoz hasonló bánásmódban részesítették, három meccsre eltiltották.

A meggondolatlan tettel lehet, hogy a karrierjét is kockára tette a sztárbíró, aki a 2006-s vb-n nyolcaddöntőt, a 2008-as Eb-n elődöntőt vezetett, ő bíráskodott a Bajnokok Ligája 2008-2009-es kiírásának fináléjában, a Barcelona-Mancheser United összecsapáson is.

A 40 éves sípmester azonnal bocsánatot kért, ahogy szárnyra kapott a sajnálatos incidens híre:

"Hagytam magam provokálni a káromkodások által. Elvesztettem a hidegvérem és valóban egy sportszerűtelen gesztust tettem" - ismerte el bűnét a játékvezető.

Az UEFA és a FIFA mindeddig nem kommentálta az esetet, amely alaposan megosztja a svájci közvéleményt. Sokan felháborodtak azon, hogy egy világszerte ismert bíró ilyesmire ragadtatja magát, mások a szurkolói erőszak elleni fellépés időszerűségére mutattak rá, amelybe beletartozik a verbális erőszak is.

KATARBAN IS ISMERIK BUSACCÁT, ITT ÉPPEN A PÁLYÁN KÖNNYÍT MAGÁN

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu