Euro 2012: így látják a szakvezetők

Létrehozva: 2011. december 3. 12:52
Péntek délután Kijevben kisorsolták a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. A kontinensviadal sem úszta meg halálcsoport nélkül, a B jelű négyesbe ugyanis a Hollandia, Dánia, Portugália, Németország négyest pakolták össze. Az A-csoport "lazára" sikeredett, a spanyolok az olaszokkal, az angolok a franciákkal meccselhetnek. A június 8-I nyitótalálkozót a házigazda lengyelek Görögországgal vívják.


ÍGY LÁTJÁK A SZÖVETSÉGI KAPITÁNYOK:

A-CSOPORT:

 

Franciszek Smuda (Lengyelország):

 

„Az biztos, hogy nem ez a „halálcsoport”! De nem lehetünk túlságosan magabiztosak, mert előfordul, hogy nehezebb továbbjutni egy ilyen csoportból…A szurkolók, az edzők és a játékosok mostantól a Görögország elleni nyitómérkőzésről álmodhatnak, elemezhetik a kvarett esélyeit. Mindent megteszünk azért, hogy megfelelően felkészüljünk az első mérkőzésre. Biztos vagyok abban, hogy a sajtó a görögöket és az oroszokat tartja majd a csoport favoritjának. De hiszek abban, ez egy kiegyenlített négyes lesz.”

Fernando Santos (Görögország):

 

„Nagyon nyílt ez a csoport, mind a négy együttesnek 25 százalék esélye van a továbbjutásra. Elméletileg jól jártunk, de ezt be kell bizonyítanunk a pályán. Kétélű is lehet a helyzet, hiszen elvileg könnyebb felkészülni egy erősebb csapat ellen. Biztos vagyok abban, sokan emlékeznek majd vissza a 2004-es Európa-bajnokságra, ott is Görögország játszotta a nyitó mérkőzést a házigazdával és Oroszország ellen fejezte be a csoportkört…Szép emlékeink vannak abból az időszakból, jó ómen lehet. De most a felkészülés a legfontosabb: hiszek a játékosaimban, készen állnak majd a tornára.”

 

Dick Advocaat (Oroszország):

 

„Mind a négy szövetségi kapitány elégedett lehet, hiszen bármelyik együttes legyőzheti a másikat. Ezzel a gondolattal készülünk az első találkozóra. Görögország nagyon ismerős ellenfél lesz, sorozatban harmadszor futunk össze az EURO csoportkörében. Néhány hete barátságos mérkőzést (1-1) is játszottunk, remekül ismerjük egymást.”

 

Michal Bílek (Csehország):

 

„Elégedett lehetek, hiszen azt akartam, hogy azonos csoportba kerüljünk Lengyelországgal és Görögországgal! De bármelyik csoportba kerültünk volna, a továbbjutás lenne a célunk. Jó hír, hogy minden csoportmérkőzésünket Wroclawban játsszuk, az a stadion pedig közel van Csehországhoz. Remélem, rengeteg szurkoló kísér el bennünket! Emlékszem, hogy játékosként éppen a lengyelek ellen mutatkoztam be a válogatottban, igaz csak két percet töltöttem a pályán. Korábban azt terveztük, hogy a felkészülés során találkozunk a görögökkel, de most módosítunk, az írekkel mérkőzünk meg.”

AZ A-CSOPORT MŰSORA:

Június 8. (péntek)

Lengyelország-Görögország 18:00 (Varsó)

Oroszország-Csehország 20:45 (Wroclaw)

Június 12. (kedd):

Görögország-Csehország 18:00 (Wroclaw)

Lengyelország-Oroszország 20:45 ó (Varsó)

Június 16. (szombat)

Csehország-Lengyelország 20:45 (Wroclaw)

Görögország-Oroszország 20:45 (Varsó)

 

B-CSOPORT:

 

Bert van Marwijk (Hollandia):

 

„Mindenki egyetért: ez a legnehezebb csoport! Találkoztam a többi szövetségi kapitánnyal, senki sem tűnt boldognak. Mindenki nagyon tiszteli a másikat, mindenki nagyon jól ismeri az ellenfeleket. Nemrég vereséget szenvedtünk például Németországtól…Ez a csoport hatalmas kihívást jelent. Remek mérkőzések lesznek, az pedig előnyt jelenthet, hogy nem lesz gond a motivációval, mindenki jól akar majd játszani a csoportkörben. Nem csak a németekre gondolok: most csak az első mérkőzés számít. Számomra az lesz a legfontosabb. A világbajnokságon ugyanez volt a helyzet: a dánok ellen kezdtük meg a szereplést. Győznünk kell, ezentúl erre kell fókuszánunk.”

 

Morten Olsen (Dánia):

 

„Ez a csoport nem csak erősnek tűnik, hanem az is! Két favorit, Hollandia és Németország is ebbe a négyesbe került…Portugáliával pedig már a selejtezőben találkoztunk, legyőztük, de tudjuk jól, nagyszerű csapattal rendelkezik. Természetesen a lehető legjobban fel akarunk készülni, remélem a legjobb játékosaink csúcsformában lesznek ezen a tíz napon. De még a szerencsére is szükségünk lesz a sikerhez.”

 

Joachim Löw (Németország):

 

„Izgalmasan alakult a sorsolás, valószínűleg ez a legerősebb csoport. De talán a legkiegyenlítettebbnek is mondhatom ezt a négyest. AZ EURO csodálatos torna, amelyen már nincsenek könnyű ellenfelek. A portugál és a holland válogatott a világ legtechnikásabb együttesei közé tartozik, Dánia pedig csapatként erős. Hollandia ellen mindig különleges összecsapást vívunk, most is nagyon várjuk a találkozást!”

 

Paulo Bento (Portugália):

 

„Így alakult…El kell fogadnunk a sorsolást: ez a legerősebb csoport a négy közül. De nagyon kiegyenlített, ha figyelembe vesszük a csapatuk képességeit és egymás elleni mérlegét. Dánia előttünk végzett a legutóbbi két nagy torna selejtezőjében, míg Hollandia majdnem veretlenül zárta a kvalifikációt. Németország pedig csúcstartó az Európa-bajnoki címek tekintetében…Nehéz lesz, kemény munka vár ránk, ha el akarjuk érni a célunkat, a továbbjutást.”

 

 

A B-CSOPORT MŰSORA:

Június 9. (szombat):

Hollandia-Dánia 18:00 (Harkiv)

Németország-Portugália 20:45 (Lviv)

Június 13. (szerda):

Dánia-Portugália 18:00 (Lviv)

Hollandia-Németország 20:45 (Harkiv)

 

Június 17. (vasárnap):

Portugália-Hollandia 20:45 (Harkiv)

Dánia-Németország 20:45 (Lviv)

 

C-CSOPORT:

 

Vicente del Bosque (Spanyolország):

 

„A csoportkör mindig nehéz. Horvátország és Írország ugyan pótselejtezőt játszott, de mindkét csapat magabiztosan jutott tovább. És vár ránk egy igazi klasszikus: az Olaszország elleni találkozó. Nagyon jól kell felkészülnünk, csúcsformában kell futballoznunk a továbbjutáshoz. A modern futballban nincs már nagy különbség a csapatok között. Minden csapat alapjaiban kiegyensúlyozott, jó az összhang a különböző posztok között. A játékosok többsége a nagy európai klubokban szerepel, így jól ismerjük a horvátokat és az íreket is. Minden együttes rendelkezik saját, jól felismerhető stílussal, de a legfontosabb végső soron mégis a győzelem!”

 

Cesare Prandelli (Olaszország):

 

„Nagyon nehéz csoport: ide került a legutóbbi világ- és Európa-bajnok, további két erős csapattal. Ismerjük jól Trapattonit…Nem csak Spanyolországot kell legyőznünk, mindenki ellen nyerni akarunk. Nem hiszem, hogy Spanyolország egyértelmű favorit lenne, hiszen Olaszországot senki sem írhatja le. Remélem, hogy magas szintű futballt nyújtunk majd.”

 

Giovanni Trapattoni (Írország):

 

„Előre tudtuk, hogy ranglista-helyezésünk miatt az EURO legjobbjaival kell csatáznunk. Németországot, Angliát, Hollandiát is kaphattuk volna, de végül Spanyolország érkezett. Ellenük játsszuk a második találkozót: remélem, az utolsó körben a továbbjutásért léphetünk pályára Olaszország ellen. Ez hatalmas lélektani előnyt jelentene számunkra. Szerintem a második helyért Írország. Olaszország és Horvátország lesz versenyben.”

 

Slaven Bilić (Horvátország):

 

„Nehéz ez acsoport…Ide került a világ- és Európa-bajnok, a korábbi világbajnok és a nagyszerű futballt játszó, csodálatos szurkolótáborral rendelkező Írország. De nem csak a remény mondatja velem, lesz esélyünk a továbbjutásra. Örülünk annak, hogy három remek találkozó vár ránk. Remekül kell sikerülnie a felkészülésnek.”

 

A C-CSOPORT MŰSORA:

Június 10. (vasárnap):

Spanyolország-Olaszország 18:00 (Gdansk)

Írország-Horvátország 20:45 (Poznan)

Június 14. (csütörtök):

Olaszország-Horvátország 18:00 (Poznan)

Spanyolország-Írország 20:45 (Gdansk)

Június 18. (hétfő)

Horvátország-Spanyolország 20:45 (Gdansk)

Olaszország-Írország 20:45 (Poznan)

 

D-CSOPORT:

 

Oleh Blohin (Ukrajna):

„Teljesen normális a reakcióm.Úgy gondolom, jó csapat szerepelnek a tornán, itt már nincsenek rossz csapatok. Ez az egyik legjobb Európa-bajnokság lesz, ahol a legjobb európai csapatok képviseltetik magukat. Lehetett volna jobb, lehetett volna rosszabb is a sorsolásunk. Úgy is a pályán dől el minden. Jó, hogy találkozunk a bennünket nemrég legyőző svédekkel és franciákkal is, mert a csapatom biztosan vissza akar majd vágni. Az angol csapat pedig az angol csapat, bár a közelmúltban nem ért el kiemelkedő eredményt az Európa-bajnokságon vagy a világbajnokságon. De angol futball az egyik legjobb Európában.”

 

Erik Hamrén (Svédország):

„Elégedett vagyok. Ez nehéz csoport lesz: három jó csapat - Anglia, Franciaország, két nagy nemzet, és a hazai csapat, Ukrajna…Tehát mi vagyunk az esélytelenek, természetesen. De örülök annak, hogy három mérkőzést játszhatunk Kiivben, ebben a csodálatos városban. A szurkolók bizonyára örömmel laknak majd Kiivben.”

Laurent Blanc (Franciaország):

 

„Melyik csoport nem számít nehéznek? Mindegyik négyes kemény lesz, talán a B-csoport tűnik a legnehezebbnek. De az se feledjük, mi egy kalapban voltunk Dániával…Franciaország nehezebb és keményebb ellenfeleket is kaphatott volna. Kiegyenlített lett a csoportunk, Anglia számít a favoritnak. A többiek a második helyért, a továbbjutásért csatáznak majd.”

 

Fabio Capello (Anglia):

„Franciaország ellen kezdünk, nehéz lesz! De a győzelemért játszunk majd. Tudjuk jól, továbbjutás esetén Spanyolországgal vagy Olaszországgal is találkozhatunk. Ez csodálatos párharcot ígér! Minden ellenfelünk nagyszerű, másként nem is kerülhetett volna ide. Jó szálláshelyet találtunk a bázisunk számára: örülünk annak, hogy megfelelő feltételeket találtunk, boldogan élünk majd Krakkóban! Remélem, bejutunk a negyeddöntőbe, hogy találkozhassunk a spanyolokkal vagy az olaszokkal.”

 

A D-CSOPORT MŰSORA:

Június 11. (hétfő):

Franciaország-Anglia 18:00 (Doneck)

Ukrajna-Svédország 20:45 (Kiiv)

Június 15. (péntek)

Ukrajna-Franciaország 18:00 (Doneck)

Svédország-Anglia 20:45 (Kiiv)

Június 19. (kedd):

Anglia-Ukrajna 20:45 (Doneck)

Svédország-Franciaország 20:45 (Kiiv)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu