Ennyibe fájt a Unitednek Januzaj

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 20. 14:40
Az idei szezonban eddig nincs oka túl sok örömre a Manchester United szurkolóinak, ugyanis a címvédő klub pocsékul kezdte a bajnoki szezont, és ami a legrosszabb, továbbra sem látni, David Moyes menedzser pontosan milyen játékost akar játszatni a csapattal. Viszont mindenképpen a pozitív hírek szűkös tartományába tartozott tegnap az a hír, hogy a klubnak sikerült megtartania szupertehetségét, a belga Adnan Januzajt. Nem volt olcsó, rekord dőlt meg, de valószínűleg megérte.


 

A Manchester United nem arról híres, hogy eltékozolná fiatal tehetségeit, de Paul Pogba tavaly nyári eligazolásával nagy pofont kapott a klub, miután a húszéves francia középpályás a több játéklehetőség miatt dobbantott Torinóba, és bizonyítva az Old Traffordon elkönyvelhető veszteségeket, hamar kulcsjátékosa lett az olasz bajnoki címvédő Juventusnak, amellyel meg is védte a trófeát.

Hasonló veszély fenyegette idén Adnan Januzajt is, az angol klub 18 éves belga tehetségét, de az új menedzser, David Moyes még időben lépett, és szombaton ötéves szerződést írt alá a fiatal játékossal. Mára kiderült, hogy rekord született, mert ekkora fizetést a klub korábban még soha nem adott egyetlen tinédzsernek sem.

A Sunday People újságírója úgy tudja, az aláírás ellenében a klub 5 millió fontot áldozott fel, amit öt éven át heti 20 ezer fontos részletekben fizet ki, a 18 éves középpályás alapfizetése pedig heti 60 ezer font lesz.

Ez azt jelenti, hogy Januzaj keresete meghaladja Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney kezdő fizetését is, olyan játékosokról már nem is beszélve, mint az angol válogatott Danny Welbeck, Chris Smalling, Phil Jones vagy Tom Cleverley.

A fiatal játékos hiányposztot tölthet be a Manchester Unitednél, nyáron ugyanis Ed Woodward vezérigazgató hiába próbálta meg megszerezni Mesut Özilt (Real Madrid, azóta Arsenal) vagy Ander Herrerát (Athletic Bilbao).

ANGOL, BELGA, VAGY ALBÁN?
Míg klubszinten biztossá vált Adnan Januzaj jövője, továbbra sem tudni, melyik nemzeti válogatottat választja. A kalapban van Anglia, Belgium és Albánia is, és bár a legkecsegtetőbbnek az első tűnik, a játékos gyerekkori barátja és csapatársa, Jonathan Kindermans szerint Januzaj nem lesz angol válogatott.

"Sokat beszéltünk régen a válogatottakról, ő azonban mindig csak Lorik Canaról, a Sunderland egykori (ma már a Lazio) albán légiósáról áradozott. Hiába hoztam fel neki Marouane Fellainit vagy Vincent Kompanyt, mindig azt mondta, hogy Belgium nem elég jó. Akkoriban ugyanis tényleg nem ment jól nekünk."

"Az albán szurkolók 15 éves kora óta ismerik, és most hirtelen, hogy lőtt két gólt egy Premier League-meccsen, a belga drukkerek is észrevették. Ő viszont történelmet akar írni Albániával, kivezetni őket egy világversenyre, hogy 50 év múlva is róla beszéljenek. Belgiummal persze játszhatna sok nagy tornán, de ott csak egy lenne a sok jó játékos közül."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Januzaj aláírt, még öt évre a Unitedé
Aláírta új szerződését Adnan Januzaj, a Manchester United egyik legnagyobb tehetsége, bár több csapat is szerette volna megszerezni, különösen az olcsó lehetőségekre azonnal lecsapó Juventus. Egy éve így szerezték meg Paul...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: adnan_januzaj
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu