Elment a magyar futball két legendája

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 29. 09:32
SZEPTEMBER. A 2009-es évhez közeledve elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszarévedjünk a múltba – persze csak a közelibe -, és felelevenítsük, milyen emlékezetes események történtek a labdarúgás világában. Szeptemberben a magyar labdarúgó-válogatott 0-0-t ért el a Dánia elleni vb-selejtezőn, majd kikapott Svédországban, de az év kilencedik hónapja a gyászé is volt: elhunyt Illovszky Rudolf és dr. Kalocsay Géza.


Legendákat búcsúztattunk

Sajnos, szeptember fekete hónap volt a magyar labdarúgásban, a sportág két legendás alakja is távozott körünkből. Először Illovszky Rudolftól kellett búcsút vennünk, a 86 éves szakember játékosként háromszor szerepelt a válogatottban, de szövetségi kapitányként két időszakban is irányította a nemzeti tizenegyet. Szinte egész pályafutása a Vasashoz kötődött. Elhunyt dr. Kalocsay Géza is, aki játékosként – még csehszlovák színekben – világbajnoki ezüstérmes volt 1934-ben, de később a magyar válogatottba is bekerült. Több nagy csapatnál is edzősködött, legnagyobb sikereit a Standard Liege-nél érte el.

 

Létszámnövelés az Európa-bajnokságon

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntésének értelmében 2016-tól már 24 csapat vehet részt az Európa-bajnokságon az eddigi 16 helyett. Legutóbb 1996-ban döntötték a bővítés mellett, a 12 csapatot emelték fel tizenhatra. A 24 csapatot Eb-n az eddigi 31 mérkőzés 51-re bővül.

 

 

SZEPTEMBER TOVÁBBI FUTBALLESEMÉNYEI:
A holland Wilco van Buurent nevezték ki a magyar utánpótlás-válogatottak szakmai koordinátorának. Sisa Tibor és Várhidi Péter nem kapott szerepet a szövetségtől.
Elkezdte a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott. Erwin Koeman együttese hazai pályán gólnélküli döntetlent ért el Dániával szemben, ám utána 2-1-re kapott ki Svédországban.
A Vasasnál folytatja pályafutását Laczkó Zsolt, aki az elmúlt időszakban Görögországban és Angliában szerepelt, de nem tudta igazolni a várakozásokat.
Menesztette a Lombard Pápa vezetősége Urbán Flóriánt, mivel a Veszprém megyei klub gyengén rajtolt a bajnokságban.
A világbajnoki ezüstérmes Gianfranco Zola ülhetett le a West Ham United kispadjára, miután távozott a klubtól Alan Curbishley.
Hosszas huzavona után otthagyta a Newcastle együttesét Kevin Keegan. A játékosként aranylabdás szakember belső viták miatt távozott a klubtól, helyét később Joe Kinnear vette át.
Lemondta a válogatott szereplést a veterán Dario Simic. A jobbhátvéd Szlovénia ellen századszor húzhatta magára a címeres mezt, ezzel hazájában válogatottsági csúcstartónak számít.
Hivatalosan is elbúcsúzott a labdarúgástól Oliver Kahn a Bayern München – Németország találkozón. A legenda 557-szer védte a bajorok kapuját, míg a német válogatott mezét 86 alkalommal húzta magára.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu