Elismerés a bunda árnyékában

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 15. 21:16
Bundabotrány, megint csak a bundabotrány. Ezúttal Debreceni András, a Budapest Honvéd csapatkapitánya mondta el a véleményét az ügyről a SportHirado.hu-nak. A fiatal védő úgy véli, egyetlen társa sem lenne képes meccseket eladni. Keserédes, hogy éppen egy fantasztikus elismerés, a - U20-as labdarúgó-vb-n elért bronzéremért kapott - Magyar Sportért Emlékérem Arany Fokozatának átvételét követően került elő a téma.


Még a világméretűvé duzzadó fogadási botrány is háttérbe szorul - legalább egy óra erejéig - , amikor tehetséges, ifjú labdarúgókat ünnepel az ország. A U20-as válogatott tagjai mindenesetre kezdik megszokni az őket körülvevő rajongást és érdeklődést. Igaz, nem mindegyikük szereti a rivaldafényt.

„Hatalmas dolog ez az elismerés. Talán nevezhetjük eddigi pályafutásom csúcsának, még akkor is, ha már kétszer is nyertem Magyar Kupát és egyszer az NB II-ben is az élen végeztünk. Nem könnyű feldolgozni ezeket a hirtelen jött sikereket. De úgy érzem, ennek a csapatnak a tagjai jól kezelik azt a nyüzsgést, ami az utóbbi időben körülöttük volt.

„Megszokni meg lehet, én őszintén szólva azonban nem szeretek az előtérben lenni, jobb nekem, ha a háttérben maradhatok. Természetesen jólesik a rengeteg megkeresés, hiszen jelzi, elértünk valamit" - nyilatkozta lapunknak Debreceni András, aki 2006 tavaszán mutatkozhatott be a Honvéd színeiben az élvonalban.

Kovács Attila
Bravó, U20-as válogatott!
Fotó: Kovács Attila

Az azóta eltelt három év alatt kinőtte magát az akkor 18 éves srác és a patinás klub csapatkapitánya lett! Többek között ő vezethette ki a piros-feketéket a Fenerbahce elleni Európa-liga meccsekre is. Nem véletlenül említjük a török sztárgárda elleni összecsapást, hiszen ennek a párharcnak a visszavágója is felkerült az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által figyelt gyanús találkozók listájára. Lefordítva: a szervezet úgy véli, a magyar egyesület bizonyos játékosai is bundáztak.

„A csapat nem foglalkozott az üggyel. Ráadásul a tulajdonos úr nyilatkozatstoppot rendelt el. Én azt hiszem, hogy annak kéne igazán elgondolkoznia, akinek nem tiszta a lelkiismerete. De a saját társaimról nem tudom elképzelni, hogy csaltak volna. Ebbe természetesen a korábban szóbakerült légiósok is beletartoznak. Ez egy remek kollektíva, egy kiváló közösség" - folytatta a csapatkapitány, akivel a jövőjét illető kérdésekre is kitértünk.

„Igyekszem nem foglalkozni ezzel a kérdéssel, mert magamat ismerve, akkor nem tudok igazán a játékra koncentrálni. Ha jönne valamilyen megkeresés, természetesen jónéven venném" - mondta Debreceni, aki elárulta, legszívesebben Olaszországban folytatná a pályafutását. Naná, hiszen nagy Roma-drukkerről van szó. No, és Francesco Totti egyik legnagyobb tisztelőjéről.

SZÍVESEN FOLYTATNÁ A FRADIBAN A HÁTVÉD:
Szabó János idén robbant be a magyar labdarúgás élvonalába, ám máris több évre való élménnyel lett gazdagabb a Paks fiatal védője. Biztos kezdő lett a tolnai együttesben, majd bronzérmet nyert az U20-as válogatott tagjaként Egyiptomban. Most meg már a Ferencváros érdeklődését is felkeltette.
„Egyelőre csak pislogok, hogy mennyire felgyorsultak körülöttem a dolgok. Itt állunk, a Parlamentben, kitüntettek, hihetetlen. Egyelőre nem tudtam feldolgozni, de próbálom folyamatosan. A Fradi? Engem még nem kerestek meg hivatalosan, sem az engem menedzselő testvéremet. Előbb egyébként is a klubommal kell tárgyalni az ügyben. Azt viszont nem ecsetelem hosszan, hogy szívesen játszanék az FTC-ben, hiszen nagymúltú klubról van szó. Viszont, ha jönne külföldi megkeresés, azt hiszem, nem gondolkoznék."

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu