Elhagyta sztárja a Debrecent!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 23. 10:34
Czvitkovics Péter négy év után távozik a Debrecentől, pályafutását a belga középcsapat Kortrijkban folytatja – számolt be róla hivatalos közleményben a DVSC. A hatszoros válogatott középpályás régen dédelgetett álma volt, hogy külföldön futballozzon. Az utolsó lökést vélhetően az adhatta meg neki, hogy a debreceniek a korábbi évekkel ellentétben nem léphetnek ki az európai kupaporondra.


 

Czvitkovics Péter 2007 júniusában szerződött a Debrecenhez, amikor a cseh Miroslav Beránek volt a szakvezető. Kezdetben nehezen ment a beilleszkedés, kevés lehetőséget kapott, ám idővel a csapat meghatározó játékosává vált. Herczeg Andrástól és az őt követő szakvezetőktől rendszeresen megkapta a bizalmat.

A DVSC-TEVA nagy menetelésének részese volt, hiszen a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-csoportkörben szereplő csapat tagja volt, teljesítményével jelentősen hozzájárult a Loki sikereihez.

Debreceni évei alatt két bajnoki aranyat és egy ezüstöt nyert, illetve két Magyar Kupa-, három Szuperkupa- és egy Ligakupa-arannyal gazdagodott. A bajnokságban összesen 97 alkalommal lépett pályára a hajdúságiak színeiben, és 33 gólt szerzett.

Czvitkovics két évre szerződött a Kortrijkhez, amely a tizedik helyen végzett a nemrégiben véget ért belga bajnokságban.

A középpályás szerződése a nyáron lejárt volna Debrecenben, így pénz nem cserélt gazdát.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu