Élet-halál harc Koppenhágában

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 10. 18:18
Noha a portugálok már döntetlennel is biztosítanák helyüket a jövő évi Európa-bajnokságon, Paulo Bento ígéri, győzelemre játszik majd együttese Dániában. A hazaiak borzasztó összmérlegükön is javítanának az ibériai csapat ellen.


 

A portugál és a dán együttes azonos pontszámmal áll az Európa-bajnoki selejtezők H-csoportjában, és amennyiben döntetlen születik kedden Koppenhágában, a luzitánok bizonyos résztvevői a lengyel-ukrán seregszemlének.

A vendégek szövetségi kapitánya szerint szó sem lehet arról, hogy fiai döntetlenre törekedjenek, csak egyetlen eredményt tart elfogadhatónak.

„Mindig csak győzelemmel számolok. Portugáliának kétféle kimenetel is továbbjutást ér, de az első számú cél az, hogy mind a három pontot elhozzuk” – fogalmazott a szakember.

„Ha nyerünk, sorozatban hatodik meccsünket húznánk be, ami hatalmas önbizalmat adna nekünk. Minél jobb mérleggel szeretnénk zárni a sorozatot.”

A portugálok gólvágója, Hélder Postiga egyetértően bólogatott mestere szavait hallva, és néhány illedelmes szóval is megtisztelte a soros ellenfelet.

„Dánia remek csapat, olyan labdarúgókat vonultat fel, akik a világ nagy bajnokságaiban pallérozódnak. Remek sanszuk nyílik a továbbjutásra, de mi még kényelmesebb helyzetben vagyunk. A legjobbunkat kell nyújtanunk.”

Az északiaknak van miért revánsot venniük, hiszen múlt októberben 3-1-re kikaptak Portóban – most tehát két góllal kellene verniük Ronaldóékat a csoport első helyéért.

Az egymás elleni örökmérleg sem Dánia mellett szól, tizenegy meccsből mindössze kettőn diadalmaskodott, ugyanennyi döntetlen mellett.

Legjobb csoportmásodikként ugyanakkor pótselejtező nélkül továbbléphet, ehhez azonban fél szemét a svéd-holland találkozóra kell szegezniük.

A Ciprussal mérkőző Norvégia már csak a csodában bízhat.

 

A H-CSOPORT ÁLLÁSA:

1. Portugália 7 5 1 1 20 10 10 16
2. Dánia 7 5 1 1 13 5 8 16
3. Norvégia 7 4 1 2 7 6 1 13
4. Izland 8 1 1 6 6 14 –8 4
5. Ciprus 7 0 2 5 6 17 –11 2

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu