Elégett a New England a chicagói tűzben

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 7. 08:57
Elsőként a Chicago Fire jutott be a főcsoportdöntőbe az amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) rájátszásában. Denis Hamlett együttese ugyanis az egy héttel korábban idegenben elért 0-0 után hazai pályán 3-0-ra lelépte a New England Revolutiont, amely az előző két évben egyaránt eljutott a nagydöntőig, ám ott mindkétszer kikapott a Houstontól.


 

MAJOR LEAGUE SOCCER, KELETI FŐCSOPORTELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
CHICAGO FIRE – NEW ENGLAND REVOLUTION 3-0 (1-0)
Bridgewiew, Toyota Park, 17 312 néző, vezette: Jair Marrufo
CHICAGO FIRE: Jon Busch - Brandon Prideaux, Wilman Conde, Bakary Soumare, Gonzalo Segares - Chris Rolfe (Stephen King, 86.), Logan Pause, John Thorrington, Justin Mapp (Daniel Woolard, 77.) - Cuauhtemoc Blanco, Brian McBride. Vezetőedző: Denis Hamlett
NEW ENGLAND REVOLUTION: Matt Reis - Chris Albright, Amaechi Igwe (Gabriel Badilla, 73.), Michael Parkhurst, Jay Heaps - Sainey Nyassi, Shalrie Joseph, Jeff Larentowicz (Pat Phelan, 39.), Mauricio Castro - Kenny Mansally, Kheli Dube (Wells Thompson, 81.) Vezetőedző: Chris Nicol
Gólszerző: Rolfe (45+2.), Conde (49.), Segares (74.).
Sárga lap: Thorrington (36.), Busch (62.), ill. Albright (7.), Igwe (47.), Joseph (53.)
Kiállítás: Albright (83.).

 

A párharc első felvonásában nagyon rossz meccsel bosszantotta a nézőket a New England és a Chicago. Foxborough-ban ugyanis helyzet csak mutatóban alakult ki, és bár a Chicago közelebb járt ott is a győzelemhez, mindössze egy érvénytelen Brian McBride-gólra futotta az erejükből.

 

Majdhogynem változatlan összeállításban léptek pályára a csapatok az egy héttel ezelőtti meccshez képest. Mindössze a New Englandnél történt egy csere: a sérült Chris Tierneyt Amaechi Igwe váltotta.

 

Az első félidő chicagói fölényt hozott, a New England nem igazán tudott veszélyeztetni. Ám amikor már sokan azt hitték, gól nélkül ér véget az első félidő, megszerezte a vezetést a Fire: Cuauhtémoc Blanco kicselezett két védőt, majd lövését ugyan védeni tudta Matt Reis, ám a kipattanót már értékesítette Chris Rolfe.

 

Alig kezdődött el a második félidő, máris kétgólos lett a hazaiak előnye: Justin Mapp ívelt középre szabadrúgásból, és az előrehúzódó Wilman Conde a bal sarokba fejelt.

 

Kétgólos vezetése birtokában már nyugodtan futballozhatott a Chicago, amely azért még képes volt arra, hogy egy újabb gólt szerezzen: Chris Rolfe gyönyörűen tartotta a labdát a vendég tizenhatosnál, majd kiváló passzt adott Gonzalo Segaresnek, aki élt is a lehetőséggel.

 

Chris Albright kiállítása miatt a New England tíz emberrel fejezte be ezt a meccset, de ez már nem számított. A Chicago a keleti főcsoportdöntőben a Kansas City Wizards – Columbus Crew párharc győztesével csap össze.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu