Egyre nagyobb nyomás alatt Ramos

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 20. 17:57
A Tottenham Hotspur spanyol menedzsere, Juande Ramos jövője egyre kilátástalanabb az angol klubnál, hiszen a vasárnapi Stoke City elleni 2–1-s vereség a londoniak történetének legrosszabb idénykezdetét jelenti. Ráadásul a londoniak számára a folytatás sem ígérkezik könnyűnek, mert a kemény ellenfelek mellett helyzetüket eltiltások és a sérülések nehezítik tovább.



Az Spurs az első nyolc fordulóban mindössze két pontot gyűjtött, így a 20., utolsó helyen áll a Premier League-ben, öt egységre a még bennmaradást jelentő 17. helytől.

Ha a csapatnak még nem lenne elég problémája, akkor ráadásként ott van a Stoke ellen piros lapot kapott Gareth Bale és Michael Dawson eltiltása, valamint Vedran Corluka súlyos sérülése is.

„Aggódom a kialakult helyzet miatt – nyilatkozta Juande Ramos, a Tottenham menedzsere, a csapat immár hatodik bajnoki veresége után. – Ami velünk történik, egyszerűen borzalmas.”

Bale-t valószínűleg egy mérkőzésre meszeli el a fegyelmi bizottság, míg Dawson kíméletlen belépője után három találkozóra szóló büntetést is kaphat. Az egyetlen jó hír viszont, hogy a röntgenfelvételek megállapították, a horvát Corlukának annak ellenére nincsen komolyabb baja, hogy a saját kapusával való ütközés után eszméletlenül terült el a gyepszőnyegen.

Ramos lehetőségei azonban a védelmet illetően továbbra is korlátozottak, hiszen a biztos hiányzó, Dawson és Corluka mellett a bal térdével folyamatosan szenvedő csapatkapitány, Ledley King játéka is bizonytalan az elkövetkező hetekben.

A Tottenham a tavaly februári angol Ligakupa-győzelme óta 20 bajnoki mérkőzéséből mindössze hármat tudott megnyerni, a jelenlegi idényben pedig mindössze ötször talált be az ellenfelek hálójába.

Rossz előjel a londoni gárda szurkolói számára, hogy a Premier League fennállása óta egyetlen csapat, a Southampton (az 1998-1999-es szezonban) úszta csak meg a kiesést, amikor az első nyolc fordulóban kettő, vagy annál kevesebb pontot gyűjtött.

„Jelen pillanatban mindenki iszonyatosan szomorú, és nagyon aggódom, mert nem szeretem az ilyen szituációkat – mondta Ramos. – Keményen kell dolgoznunk, hogy változtassunk a helyzetünkön, hiszen ez az egyetlen lehetőségünk a kilábalásra.”

„Az én feladatom, hogy megoldjam a feladatot, és mindent meg is teszek, hogy véget érjen a kanosszajárásunk. A felelősség a klubnál dolgozó összes munkatársé, és ebbe természetesen én is beletartozom. A felelősséget ugyanis nem csak akkor kell felvállalni, amikor egy csapat nyerőszériában van, hanem akkor is, amikor nem jönnek az eredmények.”

Arra a kérdésre, miszerint a spanyol szakember tervez-e megbeszélést a klub elnökével, Daniel Levyvel, és hogy szerinte támogatja-e az egyesület vezetése őt a további munkában, Ramos így válaszolt: „Nem tudom, erről az elnököt kellene megkérdezniük. Daniel Levyvel akkor beszélek majd, ha engedélyt ad rá. Nagyon elfoglalt, ezért fogalmam sincs, mikor lesz lehetőségünk beszélgetni a kialakult helyzetről.”

A londoni együttes egyébként vasárnap a Boltont látja vendégül, majd október 29-én az Arsenalhoz látogat, kinek vendégeként 1993, immáron 18 mérkőzés óta nyeretlen. November 1-én aztán a Liverpoolt fogadják a „sarkantyúsok”, akikkel szemben szintén nem túl rózsás a mérlegük, legutóbbi kilenc bajnokijukon nem tudták legyőzni őket.

Ezen a héten csütörtökön viszont még egy olaszországi túra is vár a Spursre, az UEFA-kupa csoportküzdelmeiben az Udinese ellen lép pályára, azaz egymást követik a nehezebbnél nehezebb összecsapások a londoniak számára, s egyelőre teljesen bizonytalan, meddig tart a türelem a Sevillával 2006-ban és 2007-ben is UEFA-kupát nyert Juande Ramosszal szemben.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu