„Egy gól elég lehet a portugál bukáshoz”

Létrehozva: 2011. november 15. 14:34
22:00, ÉLŐ! A spanyolokon, az olaszokon, a németeken és a franciákon kívül Portugália volt az egyetlen válogatott, amely az összes nagy tornára kvalifikálta magát az előző évtizedben, s Cristiano Ronaldóék nagyon nem szeretnék, hogy megszakadjon most ez a sorozat. Ugyanakkor rosszabb helyzetből indulnak a nagy áttörésre váró Bosznia-Hercegovina ellen, mint két éve, a vb-pótselejtezőben. Nyerniük kell, ha ott akarnak lenni a 2012-es Eb-n. NIncs sok hiányzó: Carvalho, Bosingwa, illetve Salihovic.


"Bizakodva várjuk a folytatást. Ha betalálunk, az szerintem elég lehet a továbbjutáshoz Portugáliában. Akkor ugyanis kettőt kellene lőniük, és megvan erre az ellenszerünk. Nagyon nyitott ez a párharc, bármi megtörténhet, az biztos, hogy nagy meccs lesz" - kezdte Pjanic, a vendégek játékmestere.

A csoportkör utolsó fordulójában, a Stade de France-ban már megmutatták a bosnyákok, hogy nem száll az inába a bátorságuk egy igazi európai futballszentélyben. Az 1-1 végül csak a pótselejtezőhöz volt elég, de ugyanez az eredmény már Eb-részvételt érne a Luzban.

"A saját játékunkat akarjuk játszani, nem félünk, ezt már megmutattuk Franciaországban is. Sokat lépett előre a csapatunk az utóbbi időben, az igazi nagyágyúkkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt. Ami hiányzik: egy nagy torna. A következőn ott leszünk! (a 2012-es Eb, a szerk.)" - mondta az AS Roma játékosa, aki már az első meccs előtt is úgy gondolta, egy 0-0 ideális eredmény lenne a visszavágóra, s természetesen kitart a véleménye mellett. A jobb pályaviszonyok szerinte nem csak a portugáloknak, nekik is kedveznek majd.

A hasonló poszton szereplő Rúben Micael is elégedett az eredménnyel, s optimistán tekint a jövőbe:

"Nem vagyunk csalódottak. Tudtuk, hogy nehéz lesz, főleg egy olyan pályán, mint a zenicai, s a mostoha körülmények nem vetettek vissza minket, nem akadályozták a játékunkat."

Cristiano Ronaldo már az első meccs után adott nyilatkozatában kifejtette, vért kell izzadniuk majd a továbbjutásért, de azon a véleményen van, hogy jó minőségű gyepen és hazai közönség előtt igazolniuk kell a papírformát kedden, a lisszaboni Luzban. "Azt hiszem, fel kell vállalnunk a favorit szerepét, hiszen ez a csapat bárki ellen eséllyel lép pályára a világon" - buzdította társait a Real sztárja.

A portugálok a kapitánnyal összekülönböző Bosingwát ugyan elveszítették, de a visszatérő Pepe és Coentrao, illetve a szűrő Veloso nagy stabilitást adott a csapatnak. A csatárposzton várható egy csere, Hélder Postiga helyett Hugo Almeida kaphat bizalmat. Carvalho természetesen hiányzik, már 45 napja sérült.

A bosnyákok egyetlen komolyabb kiesője az eltiltott középpályás Salihovic, miközben három védő is letöltötte eltiltását, Papac, Pandza és Mujdza. Az első meccsen ziccert rontott Ibisevic, így valószínű, hogy csak a cserepadon jut neki hely, egy csatárral, Dzekóval kezdhetnek a balkániak.

A két csapat a legutóbbi nagy világverseny, a 2010-es világbajnokság előtt is keresztezte egymás útját a pótselejtezőben, akkor mindkét meccsen 1-0-s luzitán győzelem született.

LABDARÚGÓ EB-PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ (1. MECCS: 0-0)
PORTUGÁLIA-BOSZNIA-HERCEGOVINA 22:00
Lisszabon, Estádio da Luz, vezeti: Wolfgang Stark (német).
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

PORTUGÁLIA: Rui Patrício - J. Pereira, Pepe, B. Alves, Coentrao - Veloso, Moutinho, Meireles  - Nani, H. Almeida, Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

BOSZNIA: Begovic - Jahic, Pandza, Spahic, Papac - Zahirovic, Rahimic - Pjanic, Misimovic, Lulic - Dzeko. Szövetségi kapitány: Safet Susic.

A további párosítások a pótselejtezőben:
Horvátország-Törökország 20:05 (3-0)
Montenegró-Csehország 20:15 (0-2)
Írország-Észtország 20:45 (4-0)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu