Egy felelőse van a Sevilla bukásának

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 17. 12:30
Jó lehet most a CSZKA Moszkva edzőjének lenni. Leonyid Szluckij nem véletlenül vigyorgott minden, őt megkérdező újságíróra a Sevilla legyőzését követően. Nem kis tettet hajtottak végre az oroszok a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, hiszen idegenben verték 2-1-re az otthon addig veretlen andalúziaiakat. A spanyolok edzője, Manuel Jiménez magára vállalta a kiesés teljes felelősségét, míg Szluckij szerint játszottak már ennél nehezebb meccset is...


A Sevillát három éve irányító Manuel Jiménez valószínűleg eddigi edzői pályafutása legcsúfosabb kudarcát élte át. „Katasztrofális ez az eredmény, és egyetlen dolgunk van most: bocsánatot kérni a szurkolóinktól. Rengeteg munkát és energiát fektettünk ebbe a párharcba. Én vagyok az egyetlen felelőse annak, ami kedden este történt. Ezt akár többször is elismétlem, ha szükség van rá. Remek csapat a CSZKA, kivárták a lehetőséget és éltek is vele, annak ellenére, hogy nem ők voltak az esélyesebbek. Nekünk is nagyszerű lehetőségeink voltak a gólszerzésre, például gólnélküli állásnál is, amikor Luis Fabiano a kapusba lőtte a labdát. Ez egy tipikusan olyan kemény mérkőzés volt, amelyet csak egy, a BL-hez hasonló erősségű sorozatban játszik az ember."

Ahogy a spanyol szakember is mondta, a párharc esélyese nem a moszkvai gárda volt, már csak ezért is fájó a kudarc az ő szemszögükből. Ráadásul még nem vesztett otthon mérkőzést a Sevilla a legrangosabb európai kupasorozatban. Egészen kedd estig.

A túloldalon természetesen mosolygós arcokkal lehetett találkozni. Leonyid Szluckij hatalmas önbizalommal, büszkén beszélt a diadalról.

„Tudtuk, hogy mire számíthatunk az első mérkőzést követően. Amikor megszereztük a vezetést, már tudtuk, bármikor képesek vagyunk újabb találatot bevinni. Boldog vagyok, annak ellenére is, hogy a Sevilla képes volt egyenlíteni. Ezt követően ugyanis átvettük az irányítást, magunkra találtunk. Jót tett nekünk az a gól. Nehéz taktikailag és érzelmileg is értékelni a meccset, de nem ez volt életünk legnehezebb összecsapása."

EMLÉKEZTETŐ:
SEVILLA - CSZKA MOSZKVA 1-2 (1-1)
Sevilla, Sánchez Pizjuán, 34 000 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor) - mindhárman magyarok
SEVILLA: Palop - Stankevicius, Dragutinovics, Fazio, Navarro - Jesús Navas, Renato (Negredo, 71.), Zokora, Capel (Kanouté, 46.) - Perotti - Luis Fabiano. Vezetőedző: Manuel Jiménez.
(cserék: Varas, Duscher, Adriano, Kanouté, Escudé, Negredo, Lolo)
CSZKA: Akinfejev - V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - Kraszics (Odiah, 72.), Aldonyin, Semberas, Mark González (Mamajev, 88.) - Honda (Rahimic, 82.) - Necid. Vezetőedző: Leonyid Szluckij.
(kispad: Csepcsukov, Dzagojev, Mamajev, Odiah, Guilherme, Rahimic, Oliseh) 
Gólszerző: Perotti (41.), ill. Necid (39.), Honda (55.)
Sárga lap: Luis Fabiano (52.), ill. A. Berezuckij (20.), Sennyikov (61.), Mark González (70.), Semberas (71.)
Továbbjutott: a CSZKA, 3-2-vel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sevillában lett focinagyhatalom a CSZKA!
VIDEÓKKAL! Történelmet írt a CSZKA Moszkva, amely Sevillában győzött 2-1-re, ezzel a labdarúgó Bajnokok Ligájában az első alkalommal verekedte be magát a legjobb nyolc csapat közé. Ahhoz, hogy valóban nagyhatalommá váljanak az...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sevilla: Moszkva ellen, magasztos céllal
Manolo Jiménez élete egyik legfontosabb mérkőzésének nevezte a CSZKA Moszkva elleni BL-visszavágót, és a Sevilla mestere kijelentette: nem kizárólag a klub szurkolóiért, hanem egész Spanyolországért is be szeretnének jutni a...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nem fázott meg az orosz télben a Sevilla
VIDEÓKKAL! Története első összecsapásán a CSZKA Moszkva és a Sevilla barátságos 1-1-et játszott egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vezetést a spanyolok szerezték meg kapitális védelmi...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu