Edzőváltás előtt a Juve – forgatókönyvek

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 8. 13:35
Meg vannak számlálva a vezetőedző Luigi Del Neri napjai a Juventusnál. Amennyiben a csapat elszenvedné egymás utáni negyedik vereségét Cesenában, útilaput kötnének a tréner talpára, ebben az esetben három régi ismerős, Claudio Gentile, Gianluca Vialli és Pavel Nedved közül kerülhet ki utódja.


Hármójuk közül is a Juve egykori keménykötésű középhátvédje, az 1982-es világbajnok  Gentile a legesélyesebb a posztra, aki most szót is kért a Corriere dello Sport hasábjain.

“Olvasom a nevem az újságokban, hallom a tévében, de garantálni tudom, hogy nem érkezett megkeresés a klubtól. Természetesen szívemen viselem a csapat sorsát, jó volna látni, hogy leküzdi a nehézségeket, és minél hamarabb talpraáll”.

Nem először hozzák összefüggésbe Gentile nevét az Öreg Hölggyel.

“2010 elején válságban volt a csapat, és rám gondoltak mint Ferrara-utódra. Konkrét tárgyalás volt ez, nem csak puhatolódzás. Egy asztalhoz ültünk, de nem tudtunk megegyezni. Ezután esett a választás Zaccheronira. A csalódás ellenére nem maradt bennem tüske, továbbra is kitartok a Juve mellett. Azt hiszem, a mentális faktorral lehet probléma a csapatnál, a keret egyáltalán nem gyenge. Valljuk be, nem hivatott ugyan a Scudettóra az együttes, de hogy ilyen rossz teljesítményt nyújt, azt senki sem gondolta volna."

Létezik egy másik forgatókönyv is Vinovóban, amely szerint a nyáron egy neves küldföldi mesterre bíznák a Zebrák irányítását az elöljárók.

A francia Juve-legenda, Didier Deschamps viszi a prímet a jelöltek közül, aki öt éve már elvállalta a feladatot egy sokkal nehezebb helyzetben, bajnoki címet nyert a klubbal a másodosztályban, majd összekülönbözött a vezetéssel és odébbállt. Azóta közel 20 év után nyert Championnat-t a Marseille vele a kormányrúdnál. Beszédes, hogy a Liverpool is hívta, de kikosarazta az angolokat. Deschamps nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy visszatérjen Torinóba, ahol teljesen kicserélődött a vezérkar távozása óta. A feladat hasonló, újjá kell építeni a csapatot, s ehhez az új tervek szerint 2-3 világklasszis, nem pedig 6-7 kiválóság szükségeltetik.

Érdekesség, hogy Louis Van Gaal neve is felmerült, a Bayern-trénernek a nyártól nincs munkája, s kitűnő referencia lehet egy esetleges Ribéry-, vagy Schweinsteiger-üzletben...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu