Edzőkeringő Wengerrel és Ancelottival?

Létrehozva: 2011. november 22. 12:07
Beindult az „edzőkeringő” Angliában, legalábbis ezt hiszi a szigetországi média. Hírek szerint Arsene Wenger és Carlo Ancelotti lesz a két főszereplő, mindkét szakemberre új, rendkívül izgalmas feladat vár! Ebben pedig érintett lesz az angol válogatott és az Arsenal is, hiszen jövő nyáron egyik kispad sem maradhat üresen.


 

Azt régóta tudni, hogy Fabio Capello a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság végén leköszön, semmilyen jel nem mutat arra, hogy ismét meghosszabbítaná szerződését.

Angliában sokan vélik úgy, ismét hazai szakembert kellene kinevezni, de a fő esélyesnek tartott Harry Redknapp éppen a napokban esett át szívműtéten. Egészségi állapota és viszonylagos eredménytelensége is meggátolhatja kinevezését az FA-nél.

Ha Redknapp nem jöhet szóba, akkor nincs sok választása a szövetségnek. Kapitányra szükség van, Don Fabio utódjaként pedig nem igazán számolnak – legalábbis rövid távon- az U21-es csapatnál tevékenykedő Stuart Pearce-re.

A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy az FA a közeljövőben mindenképpen asztalhoz ül az angol futball elmúlt bő másfél étizedét nagyban meghatározó Arsene Wengerrel! A francia menedzser ugyan az utóbbi években nem mutatott fel jelentős sikereket, de így is hatalmas tiszteletnek örvend. Kinevezése mindazonáltal meglepő lenne, hiszen nem arról híres, hogy klubjában favorizálná az angol labdarúgókat. Pedig a nemzeti tizenegynél nem számolhat afrikai vagy francia légiósokkal…

Ha Wenger mégis távozna az Arsenaltól, akkor oda is edzőt kell igazolni. Erre a szerepre lenne alkalmas a tavasszal még a Chelsea-t dirigáló Carlo Ancelotti! A tapasztalt olasz szakember visszavágyik Angliába, de nagy kérdés, mit szólnának új munkájához a Kékek, illetve az Ágyúsok szimpatizánsai.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu