Dzsudzsákkal a balszélen oktatott a PSV

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 21:27
A holland első osztályú labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) ötödik fordulójában a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV hazai környezetben fölényes sikert aratott a De Graafschap ellen. A magyar válogatott 21 esztendős balszélsője rendkívül agilis volt, kifejezetten jól ment neki a játék, kivette a részét az eindhoveni örömfociból.


 

Szerda este a PSV az Anfield Roadon vendégeskedett. A holland bajnoknak ezúttal sem termett túl sok babér a BL csoportkörében, miután kikapott otthon 3-0-ra az Atlético Madridtól, idegenben 3-1 arányban maradt alul a Liverpoollal szemben.

Dzsudzsák Balázs az első találkozón a kispadon ücsörgött mindvégig, a másodikon viszont a hajrában felpattant az ültőalkalmatosságról, hogy Huub Stevens utasítására harcba szálljon.

Dzsudzsák null-kettőnél ugrott be, Steven Gerrad bombagólja után ő készítette elő a szintén csereként beálló Danny Koevermans találatát. Ezek után nem csoda, hogy Stevens a szombati, De Graafschap elleni bajnokira a kezdőbe jelölte Dzsudzsákot, az viszont meglepő, hogy Koevermanst továbbra is jegelte.

A magyar válogatott 21 esztendős balszélsője pedig élt a lehetőséggel, nagy önbizalommal vetette magát a csatába, rendkívül sokat vállalt.

Átadásai néhány kivételtől eltekintve pontosak voltak, lövései pedig veszélyesek. Gólt viszont egyet sem lőtt, de megtette ezt helyette Danko Lazovics és Ibrahim Afellay. Előbbi kétszer, utóbbi egyszer zörgette meg a hálót.

A 15. percben Nordin Amrabat jobboldali beadása után Lazovics a kapu bal oldalába fejelt. A szerb támadó a 47. percben megszerezte önmaga és csapata második gólját, az előkészítő ezúttal is Amrabat volt az előkészítő.

Létszámfölényes PSV-akció végén a kapujából kifutó kapus és a menteni igyekvő védő között centerezett, Lazovics pedig játszi könnyedséggel pörgetett a hálóba.

A végeredményt a 79. percben Affelay állította be. Egy parádés sarkazással játszotta meg a csereként beálló Koevermanst, majd az üres területre sprintelve a visszakapott labdát egy elegáns mozdulattal a jobb alsó sarokba küldte. Három gól, három pont.

 

EREDIVISIE, 5. FORDULÓ:
PSV EINDHOVEN – DE GRAAFSCHAP 3-0 (1-0)
Gólszerző: Lazovics (15., 47.), Afellay (79.)
VITESSE ARNHEM – WILLEM II TILBURG 2-2 (0-1)
Gólszerző: Wolfswinkel (46.), Hofs (56.), ill. Akgün (15.), Demouge (90.)
Kiállítva: Janse (51.)
HERACLES ALMELO – RODA KERKRADE 2-0 (0-0)
Gólszerző: Overtoom (61.), Schulmeister (90.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu