"Dzeko januárban nem megy sehova"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 3. 09:37
Nem először terjednek hírek arról, hogy Edin Dzeko távozni szeretne a Manchester City csapatától, amelynek kezdőcsapatában sem 2011-es érkezése, sem Mario Balotelli idei, januári távozása után sem sikerült gyökeret vetnie. A Premier League harmadik helyén álló csapat menedzsere, Manuel Pellegrini azonban határozottan kijelentette, a bosnyák csatár egyelőre nem megy sehova.


 

Edin Dzeko a 2013/2014-es szezonban eddig összesen 14 mérkőzésen lépett pályára a Manchester Cityben, ebből kilencszer kezdőként, ez azonban nem biztos, hogy elég is a 27 éves bosnyák csatárnak, akit többek között a  Borussia Dortmund, az Internazionale és az AS Roma is szeretne leigazolni.

Szinte már 2011-es érkezése óta téma a játékos távozása, mert vitathatatlan képességei ellenére sem sikerült soha állandó helyet kiharcolnia a kezdőcsapatban Sergio Agüero, Carlos Tévez és Mario Balotelli mellett/helyett, sőt, utóbbi januári távozása sem sokat lendített az ügyén.

Manuel Pellegrini, a City menedzsere viszont határozottan kijelentette, hogy a 27 millió fontért igazolt támadó nem megy sehova. "Nem, szó sincs olyasmiről, hogy Dzekót el akarnánk adni - nyilatkozta a chilei tréner a Daily Telegraphnak. - Már szezon elején is hittem benne, és ez mostanra sem változott."

"Fontos, hogy erős keretünk maradjon, mert mostantól sok mérkőzést kell játszanunk jövő áprilisig, és ha trófeákat akarunk nyerni, akkor szükségünk van az ilyen fontos játékosokra. Most valóban nem játszik annyit, mint amennyit szeretne, de ettől még a csapat fontos része marad."

Edin Dzeko 2011 januárjában érkezett Manchesterbe a VfL Wolfsburg csapatától, mellyel 2009-ben megnyerte a német bajnokságot. Azóta a Cityvel is megnyerte az angolt (2012), jelenlegi szerződése pedig 2015 nyarán jár le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pellegrini „megfenyegette” Dzekót
Manuel Pellegrini figyelmeztette Edin Dzekót: ha nem kezdi el termelni a gólokat a Manchester Citynél, akkor fel is út, le is út. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pellegrini számol Edin Dzekóval
Része a Manchester City új menedzsere, Manuel Pellegrini terveinek Edin Dzeko, akit az utóbbi időben szóba hoztak a Napolival és az elmúlt években, Roberto Mancini gyakran mellőzte. Ez azonban most változhat....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Edin Dzeko
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu