Doppingügy a német meglepetéscsapatnál

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 22. 10:00
Eltilthatják azt a két hoffenheimi labdarúgót, akik nem jelentek meg egy mérkőzés utáni doppingvizsgálaton. Andreas Ibertsberger és Christoph Jancker edzőjük rögtönzött eligazítása miatt késte le az ellenőrzést február 7-én a Mönchengladbach elleni meccset követően. Mindezt a Német Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján jelentették be.


Ahogy sok más helyen, úgy Németországban is találomra választják ki azokat az élsportolókat, akiknek doppingvizsgálaton kell átesniük. Február hetedikén, a Mönchengladbach-Hoffenheim bajnokit követően az osztrák válogatott Andreas Ibertsbergert és Christoph Janckert várták az orvosi szobába. Ám a két hoffenheim futballista nem jelent meg időben. Az ok prózai: Ralf Ragnick vezetőedző rögtönzött megbeszélést tartott a játékosoknak, így a két „kiszemelt” lekéste az ellenőrzést. Ez pedig az érvényben lévő szabályok értelmében doppingvétségnek minősül.

 

Ismert, hogy korábban Olaszországban ugyanilyen okok miatt tiltottak el két profi játékost. A bresciai Daniele Mannini és Davide Possanzini egy-egyéves eltiltást kapott az itáliai szövetségtől.

 

A Bundesliga-újonc kiscsapat jelenleg a tabella első helyén áll. Legutóbb a 21. forduló szombati játéknapján 3-3-as döntetlent játszott az UEFA-kupában is érdekelt Stuttgart otthonában. Ráadásul meg is nyerhette volna a mérkőzést a meglepetéscsapat, ám az utolsó pillanatban megítélt büntetőt Sejad Salihovic az égbe lőtte. Demba Ba mesterhármasa így is egy pontot ért a kékeknek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu