Diósgyőriek "edzőkérő" éjjeli kalandja

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 17. 11:30
Autóbuszt béreltek és éjszaka elindultak Sisa Tibor otthonába a diósgyőri labdarúgók, hogy visszahívják a DVTK-nál hihetlen népszerűségnek örvendő trénert. A szakember pénteken jelentette be, hogy a megváltozott körülmények között nem tudja folytatni a munkát Miskolcon.


Akadoznak a fizetések Diósgyőrben és a vezetők ígéretei ellenére, több játékos döntött a távozás mellett. Az egyre reménytelenebbnek tűnő helyzetben Sisa Tibor, a csapat vezetőedzője több napi vívódás után úgy határozott, hogy távozik a klubtól.

A tréner október másodikán kieső helyen lévő csapatot vett át Vágó Attilától, majd az őszi szezon végére a 12. helyre hozta fel a DVTK-t.

A téli szünetben egyre többet lehetett hallani arról, hogy a labdarúgók nem kapták meg teljes járandóságukat, bár Dlusztus Imre, a piros-fehérek ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a DFC Kft. teljesítette kötelezettségét és az alapfizetések rendben vannak. A játékosok viszont másképp élték meg a pénzek „csöpögtetését”. Különösen érzékenyen pont volt a karácsonyi időszak, amikor többen üres zsebbel voltak kénytelenek ünnepelni. A csapategységnek sem tett igazán jót, hogy egyes játékosok kaptak pénzt, míg mások hiába fürkészték bankszámlájukat.

Közben nemcsak az idő, az információáramlás is megfagyott Diósgyőrben. A klub hivatalos honlapjáról nem lehetett semmit megtudni, hiszen 2008. december 11-e és 2009. január 6-a között egyetlen hír sem jelent meg a dvtk.eu-n. A csapat sajtósának, Lippai Gábornak pedig felmondtak.

A DVTK-t a téli szünetben egyre érzékenyebb veszteségek érték: a csapat házi gólkirálya, Tóth Mihály is szabadon igazolhatóvá vált, az idegenlégiós Euloge Ahodikpe elment, míg a fiatal tehetségre, Menyhért Gergőre a Debrecen csapott le. (A téli szünetben már távozott két meghatározó játékos: Sebők Vilmos és Pintér Zoltán.)

Végül január 15-én Dlusztus Imre ügyvezető nyilatkozatsoppot rendelt el, mert szerinte a negatív hírek ártanak a klub imidzsének, hiszen vannak olyanok, akik a nehéz helyzet ellenére is kitartanak és Diósgyőrben képzelik el a jövőt.

Sisa Tibor nem tartozott az optimisták közé. Szó szerint belebetegedett a történetbe. Miután meghatározó játékosait szélnek eresztette a klub, és nem tudott vigaszt, támaszt nyújtani az ottmaradt, egyre többet panaszkodó labdarúgóinak, ő is a távozás mellett döntött.

A játékosok azonban nem hagyták annyiban a dolgot. Sisa Tibor pénteki bejelentése után, összedugták a fejüket és a diósgyőri focitörténelemben egyedülálló elhatározásra jutottak. Nem engedik el a trénert! Autóbuszt béreltek és az éj leple alatt egy húsz fős különítmény – köztük Miskolc polgármestere és egy vállalkozó – buszozott Sisa Tibor otthonába, a Miskolctól 160 km-re fekvő Ludányhalásziba, hogy maradásra bírják a trénert.

Az "edzőkérők" éjfél után érkeztek meg Ludányhalásziba. A látogatásról Veréb György, a diósgyőri kapuslegenda – aki szintén a "vendégek"között volt - meghatottan csak annyit mondott: „Sokat megéltem már Diósgyőrben, de még ilyet soha! Remélem, hogy visszajön a tréner!”


Az éjféli találkozón Sisa Tibor keddig kért gondolkodási időt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu