Diósgyőrben sem tudtak nyerni a lányok

Szerző: shLétrehozva: 2008. április 24. 18:11
Nem sikerült megszereznie első győzelmét a magyar női labdarúgó válogatottnak az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban, miután a Diósgyőri stadionban 2-0-s vereséget szenvedett Írország együttesétől.


NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 2. CSOPORT
MAGYARORSZÁG – ÍRORSZÁG 0-2 (0-1)
Diósgyőr, 800 néző. V.: Sinabova (Vidova, Korcseva) – bolgárok.
MAGYARORSZÁG: Szvorda – Kanta, Tálosi, Szekér, Sümegi – Benkő, Smuczer – Jakabfi, Pádár, Gáspár – Nagy A. Szövetségi kapitány: Vágó Attila.
ÍRORSZÁG: Byrne – Curtin, Tracy, Fahey, Boyle – Grant, Hughes – O'Gorman, Malone, Curtis – O'Brien. Menedzser: Noel King.
Csere: Gáspár helyett Ferencsik a 64., Tálosi helyett Fogl a 75., Benkő helyett Tóth G. a 88., Grant helyett De Burca a 88., O'Brien helyett O'Toole a 90., O'Gorman helyett Moran a 92. percben.
Gólszerző: O'Brien (0-1) az 1., Curtis (0-2) a 63. percben.

 

A Vágó Attila szövetségi kapitány vezette együttes korábbi négy találkozóján három vereség mellett egy döntetlent ért el, így a hölgyek győzni szerettek volna Borsodban.

 

A vendégek viszont már a kezdés után feladták a leckét a mieinknek, hiszen a 19. másodpercben megszerezték a vezetést O'Brien révén. A szigetországiak találata után kiegyenlített csata folyt a pályán, nagyobb gólhelyzet nélkül.

 

Az első kapu felé szálló magyar labdára a 17. percig kellet várni, amikor Kanta 40 méterről ívelt, és bár tévedett vagy két métert, a hálás közönség megtapsolta.

 

A 36. percben O'Gorman rúghatott szögletet a jobb oldaról: a beívelésre Fahey érkezett, és hat méterről a bal kapufára fejelt. Nem sokkal ez után O'Brien került helyzetbe, ám fölé bólintott.


A második játékrész elején Pádár illetve Malone révén itt is, ott is adódott lehetőség, majd a 63. percben tovább növelte előnyét a vendégcsapat.

 

Az írek szabadrúgáshoz jutottak 21 méterre a magyar kaputól, a legurított labdát Malone tovább tolta Curtisnek, aki 23 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt, 0-2.

 

A folyatásban mindent megpróbált a magyar csapat, s a játékosok igyekezete a 82. percben büntetővé „érett”: a tizenegyest Fogl lőtte, ám Byrne hárított, majd a kipattanó labdát Fogl 8 méterről fölé bombázta.

 

A végjátékban már nem változott az eredmény, így Vágó Attila csapata továbbra is győzelem nélkül áll csoportjában.

 

EDZŐSZEMMEL
Vágó Attila: – Ezek a lányok amatőrök, iskola és munkahely mellett futballoznak, a bajnokság pedig olyan, amilyen. Mindenki akart, de bebizonyosodott, hogy nincs kellő önbizalmuk a játékosoknak. Még fél perc sem telt el, amikor gólt kaptunk, ennek ellenére meddő mezőnyfölényben voltunk, többet birtokoltuk a labdát az íreknél.
Noel King: – Korán vezetést szereztünk, ami megnyugtatta a csapatot, hiszen óriási nyomás volt rajtunk a győzelmi kényszer miatt. Nagy szükségünk volt erre a sikerre, hiszen így továbbra is versenyben vagyunk a svédekkel és az olaszokkal.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu