Dinhót húszezer Flamengo-hívő ünnepelte

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 13. 12:58
Sohasem volt ennyire motivált a céljaként még egy világbajnoki részvételt kitűző Ronaldinho, akit valóságos népünnepély keretében mutattak be új klubjánál Rio de Janeiróban, Brazília legnépszerűbb futballcsapatánál, a Flamengónál. Az aranylabdás klasszis egy évtizednyi európai légióskodás után tért haza.


A klub székházánál több mint húszezren sereglettek össze, ki "Dinhót" ábrázoló maszkban, ki az új szerzemény 10-es számú mezét viselve üdvözölte a rendkívül népszerű labdarúgót, aki meghatottan mondott köszönetet a fogadtatásért.

A pár éve a világ legjobb futballistájaként jegyzett, olaszországi "levezető" éveiben, az AC Milannál azonban már jobbára csak epizódszerephez jutott 30 esztendős világbajnok azt ígérte, a pályán fogja meghálálni a sok szeretetet.

"Többször elképzeltem, milyen lesz hazatérni, de ez minden képzeletemet felülmúlja - kezdte a brazil zseni. - Magávalragadó ez az érzés, azt hiszem sohasem voltam annyira motivált, mint most. Már lig várom, hogy újra játszhassak. Minél messzebbre szeretném repíteni a Flamengót, címeket akarok nyerni a klubbal, hogy boldoggá tegyem ezt a nagyszerű szurkolótábort."

Reuters
Mintha valamelyik banda koncertezett volna Fotó: Reuters

A fiesztává átlényegült bemutatásról szóló beszámolók a "brazil futball legdrágább aláírásaként" minősítették a tényt, hogy Ronaldinho végül is - nevelőklubja, a Grémio, s az érte szintén harcba szálló Palmeiras helyett - a becslések szerint csaknem 40 milliós szurkolótábort maga mögött tudó Flamengót választotta, ám hogy mennyiért, arról nincs hivatalos adat.

A PSG-t, a Barcelonát és a Milant is megjárt Dinho annyit még hozzátett a dologhoz, hogy azért érkezett haza, hogy ismét a Selecaóban, a brazil válogatottban játszhasson és még egy futballvébén ott lehessen. "Ez a célom, visszakerülni a válogatottba és ott stabil helyet kivívni magamnak a világbajnokságig. A Milántól pedig fájó szívvel jöttem el, hiszen sok barátra tettem szert, jól is bántak velem. Mindenki hiányozni fog - zárta szavait a brazil. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Ronaldinho a Flamengóban
A Flamengo együttesében folytatja pályafutását Ronaldinho, a brazilok aranylabdás futballistája - közölte az együttes hivatalos honlapján. Az AC Milantól érkező 30 éves világbajnok játékmester négyéves szerződést kötött a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Diszkóban támadtak rá Dinhóra
Három brazil kérőjéből kettő letett Ronaldinho leigazolásáról, a Gremio és a Palmeiras a maga részéről lezártnak tekint az ügyet - értesültek brazil források. Minden valószínűség szerint a Flamengóhoz ír alá a 30 éves...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu