Diego-Arda-Falcao vagy baszk egység?

Szerző: CZO, DTCSLétrehozva: 2012. május 8. 21:57
HELYSZÍNI BESZÁMOLÓVAL. Egy napra piros-fehér lesz Bukarest, ahol pazar környezetben, a tavaly szeptemberben felavatott, 55 ezres Nemzeti Stadionban két spanyol együttes ronthat egymásnak szerda este az El-trófeáért. Az Atlético 2010 után ismételne, egy teljesen másik csapattal, a Bilbao első nemzetközi címére hajt az argentin edzők párviadalán. Falcao történelmet írhat.


Az Atlético Madrid keddi hivatalos programja kezdődött korábban. A sajtótájékoztatón az a Diego Simeone válaszolt a kérdésekre, aki korábbi mesterével ütközik meg, a válogatottban ugyanis játszott Marcelo Bielsa kezei alatt az ezredforduló környékén. A friss Barca-célpont Adrián is az újságírók rendelkezésére állt, az az Adrián, aki akár David Villát is helyetteseítheti majd a labdarúgó Európa-bajnokságon. A legnagyobb várakozás azonban Falcao "fellépését" övezte.

"Az ilyen meccseken a veteránok dörzsöltségével és az újoncok elszántságával kell futballoznod" - bölcselkedett a kolumbia csatár, aki történelmet írhat, egymás után kétszer nyerheti meg az Európa-ligát, két különböző csapattal, és egymás után kétszer lehet gólkirály. Jelenleg Klaas-Jan Huntelaarral holtversenyben vezeti a sorozat góllövőlistáját  (10-10). Tavaly rekordot jelentő 17 találattal végzett az élen.

A madridaknál a 2010-es döntő kezdőjének tagjai közül a legtöbben már eligazoltak, Pérea, Dominguez, Antonio López és Assuncao pedig már nem fér be. Így valószínűleg egy hírmondó sem fut ki a gyepre a tavalyelőtti El-győztes különítményből. Tiagóra eltiltás, Silvióra sérülés miatt nem számíthat Simeone, míg Merida nem jogosult a játékra ebben a sorozatban.

Ander és Iraola után Bielsa mester is a média rendelkezésére állt Bilbao-részről. A SportHirado.hu kérdésére, miszerint mik a főbb különbségek egy Atlético-Athletic bajnoki és egy Atlético-Athletic El-finálé között, a következőt válaszolta néhány perce: „Spanyol házidöntő lesz, ettől függetlenül nem hasonlítható egy La Liga-találkozóhoz. Itt egyetlen hiba végzetes lehet. Nincs lehetőség a javításra, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk, ami azonban nem jelent egyet a védekező futballal. Azok nem mi lennénk. Hallottam, hogy a román szurkolók többsége nekünk szurkol, ami szintén lökést adhat. Hatalmas teljesítmény lenne, ha nyernénk. Hiszek magunkban."

A baszkoknál mindenki egészséges, aki nem, azt is összedrótozzák (Muniaín, Amorebieta).

Az El-döntő tiszteletére hat metróállomást is átneveztek a román fővárosban. Az egyiket éppen Falcao után kereszteltek el (eredetileg Piata Muncii állomás), de a bilbaós Llorente előtt is tisztelegnek ily módon. A belvárost egyébként már elözönlötték a spanyol szurkolók, de az igazi népvándorlást szerdára várják. Több ezren (vagy akár tízezren) jönnek jegy nélkül, ami alaposan megdobja a feketepiaci árakat, a román médiumok szerint akár 500 eurót is kóstálhat egy belépő.

Szinte lehetetlen megjósolni ki nyeri ezt a döntőt, nemzetközi kupában még nem találkozott egymással a két együttes, de a ligában bőven (64-23-59 az Atléti javára), és a Copa del Reyben már fináléban is összekerült háromszor (2-1 az eddig mérleg a Bilbao javára). Ebben a szezonban a San Mamésben és a Calderónban is a hazai csapat nyert 3-0-ra, illetve 2-1-re.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA 2011-2012, DÖNTŐ
ATLÉTICO MADRID-ATHLETIC BILBAO, SZERDA 20:45
Bukarest, Nemzeti Stadion, vezeti: Wolfgang Stark (német).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

ATLÉTICO: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe - Suárez, Gabi - Adrián, Diego, Arda - Falcao. Vezetőedző: Diego Simeone.

ATHLETIC: Iraizoz - Iraola, Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe - De Marcos, Iturraspe, Herrera, Susaeta - Llorente, Muniaín. Vezetőedző: Marcelo Bielsa.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu