Del Piero is ott lesz a ciprusi misszión

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 19:40
A világbajnok olasz nemzeti csapat elutazott Ciprus szigetére, ahol szombat este kezdi meg a világbajnoki selejtezősorozatot. Marcello Lippi szövetségi kapitány elvitte magával a csütörtökön megsérült Alessandro Del Pierót, és kiadta az ukázt, a három pontért csúszniuk-mászniuk kell tanítványainak.


Marcello Lippi pénteken megtartotta utolsó edzését és sajtótájékoztatóját Covercianóban a csapat larnacai útja előtt.

 

A kapitány kemény hangot ütött meg az eseményen:

 

"Elég a szócséplésből, most már cselekednünk kell, meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a világbajnokok. Egy valamit szeretnék elkerülni, hogy lebecsüljük az ellenfelet. Ez egy érett csapat, amely intelligens futballistákból áll, így erről persze szó sem lehet. Nem ez lesz az év meccse, ez tény, nem a Maracanában játszzunk. De a világbajnoki cím Larnacában is kötelez, nem szórakozhatjuk el a mérlőzést, kell a három pont" - summázott az újságírók előtt Lippi.

 

A mestertől aztán a mindig készséges Gianluigi Buffon kapus vette át a szót, aki a válogatott szerepléséről beszélve (természetesen) Lippi álláspontján volt, de a Juve esélyeiről és az átigazolási piacról sem rejtette véka alá véleményét.

 

Buffon reagált arra hírre, miszerint a jövő nyáron 70 millió fontért szerződtetné az arab milliárdosok kezébe került Manchester City labdarúgóklub:

 

"Nekem az első benyomásom erről, hogy fantacalcio az egész, az újságírók fantáziájának szüleménye. Nem hiszem, hogy valaki is 100 milllió eurót adna értem, nyolc évvel idősebb vagyok például Kakánál. Mindenestre arra büszke vagyok, hogy a kapusok közül értem fizettek a legtöbbet, amikor a Parmától eljöttem. A régi Juve-vezetőség talán elengedett volna ilyen csillagászati összegért, de az új Juvéban úgy gondolom, hosszú távon is velem képzelik el a folytatást."

 

A végén a kapus kiemelte, mennyire örül a rangos torinói különítménynek a válogatottban, megemlítve a sérülés miatt hiányzó alapember Giorgio Chiellinit is.

 

Ami a kezdőcsapatot illeti, Lippi a 4-3-3-as formációt alkalmazza majd, egyedül a támadó részleg összeállítása kérdéses. A Serie A nyitányán betaláló Alberto Gilardino, az előretolt a Toni szárnysegédjeként is alkalmazható Camoranesi, illetve a lendületes Iaquinta közül kerülhet ki Luca Toni és Antonio Di Natale társa.

 

Hétfőn dél körül szálltak repülőre az azzurrik, ekkor eldőlt, az izomhúzódással bajlódó Alessandro Del Piero bevetésére is áldásukat adták az orvosok, így ha Lippi úgy gondolja, csereként pályára küldheti majd Pinturicchiót.

 


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT:

Buffon - Zambrotta, Gamberini, Cannavaro, Grosso - Gattuso, Pirlo, De Rossi - Toni, Di Natale, Gilardino.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu