Dél nyerte meg a koreai háborút

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 1. 14:55
Újabb lépést tett a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra való kijutás felé az ausztrál labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán 2-0-ra verte Üzbegisztánt az ázsiai 1-es számú selejtezőcsoportban. Megszenvedett Észak-Koreával Dél, és csak a 88. percben szerzett Kim gólnak köszönhetően tartotta otthon a három pontot.


Ausztrália az első félidőben nehezen boldogult a remekül kontrázó üzbégekkel, akik Szerver Dzseparov veszélyes szabadrúgásaival többször nagy bonyodalmat is okoztak a kapu előtt.

Szünet után azonban a csereként beállt Joshua Kennedy megtörte a jeget, majd Harry Kewell büntetője világossá tette: Ausztrália továbbra is százszázalékos maradt, és még gólt sem kapott a sorozatban.

Ausztrália már szerdán kijuthatott volna, ha Bahrein és Katar döntetlenre végez egymással. Ez végül nem következett be, a hazaiak megszerezték a három pontot.

A kettes csoportban koreai csúcstalálkozó volt, a korábban állandó vb-résztvevőnek számító déliek csak a 88. percben szerezték meg a három pontot jelentő egyetlen találatot. 

VB-SELEJTEZŐ, ÁZSIAI EGYES CSOPORT:
Ausztrália - Üzbegisztán 2-0 (Kennedy 66., Kewell 73.-11-es)
Bahrein - Katar 1-0 (Ayesh 83.)

 

VB-SELEJTEZŐ, ÁZSIAI KETTES CSOPORT:
Dél-Korea - Észak-Korea 1-0 (Kim 88.)
Szaúd-Arábia - Egyesült Arab Emirátusok 3-2 (Autef 4., Dzsuma 70.-öngól, Hazazi 83. ill. Sehi 39., Matar 45.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu