Davison: Hol vagyunk még a végétől?

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 20. 15:44
A Ferencváros labdarúgócsapatának félévzáró sajtótájékoztatóján Terry Robinson bevallotta, nem zárható ki annak a lehetősége, hogy Király Gábor a tavasszal a klub kötelékébe tartozik majd. A sportvezető minél előbb elhallgattatná a nézőtérről beszűrődő rasszista hangokat, és reménykedik benne, a szezon második felében ismét tömött lelátók előtt játszhat az együttes. Bobby Davison vezetőedző örömét fejezte ki, miszerint egyre több tehetséges fiatal labdarúgó tud odaférkőzni a felnőtt keretbe, akik rövidesen akár a kezdő tizenegybe is beverekedhetik magukat.



A Ferencváros csütörtök kora délután sajtótájékoztató keretében megtartotta az őszi szezon értékelését, melyen a csapat szófukar vezetőedzője, Bobby Davison ragadta magához először a mikrofont.

„Eddig jól teljesítettünk, de még sehol nem tartunk. Megfelelő következtetéseket csak tavasszal vonhatunk le, addig folytatjuk a megkezdett, kemény munkát” – nyilatkozta az angol mester.

A tréner a téli játékosmozgásokat firtató kérdésre kitérő választ adott, bár elmondta, a továbbiakban is elsősorban a saját nevelésű labdarúgókra szeretné építeni együttesét, és elégedetten nyugtázza, hogy egyre többen kergetik a labdát a klub akadémiáján.

„Az elmúlt hónapokban negyvennyolc ifjú tehetség csatlakozott a Ferencvároshoz. Szépen fejlődnek, sokan már az első csapat kapuján kopogtatnak, és csak idő kérdése, mikor engedjük be őket. Fontos, hogy az arra érdemes labdarúgók lehetőséget kapjanak a felnőttek között, így minél előbb segítségünkre lehetnek, és értékes tapasztalatokkal gazdagodhatnak.”

Az FTC Zrt. elnöke, Terry Robinson nem győzte hangsúlyozni, a csapat első és legfontosabb feladata a feljutás, minden más csak ezután következik, beleértve a játékoskeret drasztikus átalakítását is.

„A jelenlegi együttes is elég erős, fel van vértezve olyan erényekkel, amelyek segítségével gond nélkül feljuthat az első osztályba. Persze tudjuk, a legjobbak között már nem állnánk meg a helyünket, de semmit sem szabad elhamarkodnunk. Először meg kell győződnünk arról, hogy tökéletesen be tudna illeszkedni a közegbe, csak később lehet szó a részletekről.”

„Rengeteg játékos teljesítményét figyelemmel kísérjük, vannak megfigyelőink Angliában és Franciaországban is, emellett Bobby Davison és segítői az egész magyar mezőnyt pásztázzák. Annyit elárulhatok, a Burnley kapusa, Király Gábor is a potenciális kiszemeltek között szerepel, ám konkrétumokkal egyelőre nem szolgálhatok ebben az ügyben.”

„A Sheffield kötelékébe tartozó futballisták, mint (Adam) Chapman, (Kyle) Walker és (Jordan) Robertson nem kizárt, hogy a Fradinál folytatják a tavasszal, ám lássák be, nagyon nehéz rávenni angol labdarúgókat, hogy Magyarországra szerződjenek. Többen ódzkodnak a kalandtól, de mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy a második félévnek egy erősebb FTC rugaszkodjon neki.”

A sportvezető beszélt a félév árny oldaláról is: továbbra is aggasztja, hogy még mindig nem sikerült megoldani a rasszimus kérdését, illetve a nézők száma igencsak megcsappant az elmúlt esztendőkhöz képest.

„Még mindig hallhatók futballstadionba nem való hangok a lelátóról, ez ellen mielőbb tennünk kell. Emellett cselekednünk kell azért, hogy minél többen tekintsék meg a helyszínen a találkozóinkat. A televíziós közvetítés átlagosan kétezer szurkolót tart távol az Üllői úttól, ám ez nem jelenti azt, hogy elpártoltak volna az egyesülettől. Az összecsapásainkat nagyjából 550 ezren tekintik meg a tévéfotelből, amely ha figyelembe vesszük, hogy a legnézettebb első osztályú találkozót, a Debrecen-Újpest rangadót 530 ezren tekintették meg, büszkeségre adhat okot.”

Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint töretlen fejlődés figyelhető meg az egyesületnél, és az új tulajdonos által kieszközölt szemléletváltás, illetve az anyagi biztonság máris megtette hatását a IX. kerületben.

„Emlékszem, nemrég még az is komoly fejtörést okozott, hogy ki tudjuk-e egyáltalán cserélni a patront a fénymásolóban, és most nem viccelek. Azóta azonban rendeződtek a viszonyok, és immáron semmi sem tereli el a figyelmet az érdemi munkáról.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, az új stadionról továbbra is folynak az egyeztetések, így részleteket csak később árulhatnak el a nagyközönségnek. Berki Krisztián elismerte, jelen pillanatban is tárgyalnak a DAC-cal egy esetleges dunaszerdahelyi találkozóról, ám a szurkolók jóváhagyása is szükséges ahhoz, hogy létrejöjjön a mérkőzés.

A zöld-fehérek január 19-én vagy 20-án kezdik meg a felkészülést a tavaszi idényre, és bár az egyeztetések még tartanak, a dolgok jelenlegi állása szerint akár máltai edzőtáborozás is szerepelhet a programban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu