Dán-magyar: „Mit veszíthetünk?"

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 12. 15:45
Bátran, a támadásokat felvállalva kell játszania a magyar labdarúgó-válogatottnak a dánok elleni utolsó világbajnoki-selejtezőn. Szerda este kiderül, valóra válnak-e Vincze István gondolatai. A korábbi tatabányai közönségkedvenc lőtte mindezidáig az utolsó magyar gólt Dánia hálójába. Akkor kikaptunk, most azonban szép befejezésben reménykedünk. Az a minimális matematikai esély pedig valószínűleg keveseket éltet már...


Tizenöt évvel ezelőtt, 1994 áprilisában Koppenhágában vendégszerepelt a Verebes József által dirigált magyar válogatott. A barátságos mérkőzés nagy kihívást jelentett a mieink számára, hiszen a többek között a Laudrup-fivérekkel felálló, Európa-bajnok dánok esetleges legyőzése nagy fegyverténynek számított volna. Volna. 

De nem sikerült. Bár Vincze istván találatával már a második percben vezettünk, végül elbuktunk az igazi klasszisokkal felálló északiak ellen. 

„Emlékszem, remekül kezdtünk azon a meccsen. Klausz Laci majdnem meg is duplázta az előnyünket. Aztán a második félidőben felőröltek minket. Igaz, abban a csapatban fantasztikus játékosok voltak, valódi sztárok" - elevenítette fel az akkor történteket a Pilu becenévre hallgató egykori támadó, akinek a mai dán csapatról is megvan a véleménye.

„Amennyire láttam, a mostaniak már gépiesen játszanak. Beálltak egy rendszerbe, amit remekül alkalmaznak, összeérett csapat benyomását keltik. No, meg ebben a gárdában hol vannak az egyéniségek? Egyedül Tomassont tudnám idesorolni."

Lehet, hogy éppen ezért, de Vincze optimista a szerda esti mérkőzést megelőzően. A 44-szeres válogatott támadó szerint nagy hiba volt, hogy a hazai mérkőzéseken nem vállaltuk fel a támadójátékot. 

„Pont itthon nem tudtuk kihasználni ezt a lélektani előnyt, amelyet a pozíciónk és a hazai pálya jelentett volna. Támadnunk kell, bátran felvállalva a játékunkat, hiszen mit veszíthetünk? Ráadásul jó játékosaink vannak, akik képesek meglepetést okozni. Az, hogy a dánok már kijutottak a világbajnokságra, nekik lehet csak előny. Felszabadultan, szinte ünnepi hangulatban játszhatnak. Én személy szerint döntetlennél rosszabbat nem várok a fiúktól" - mondott remek végszót az egykori közönségkedvenc.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 1. CSOPORT:
DÁNIA-MAGYARORSZÁG 20:45 
Parken-stadion, Koppenhága.  Vezeti: Meyer - Kadach, Glindermann (németek)

Négyórás, hosszú, de kényelmes repülés után megérkezett Koppenhágába a magyar válogatott, amely szerda este a Parken-stadionban a csoport élén álló, s már biztos vb-résztvevő hazai együttessel játssza utolsó világbajnoki selejtezőjét. Erwin Koeman szövetségi kapitány nem sokkal a szálláshely elfoglalása után, hat órától vezényli az első edzést a dán fővárosban.


 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu