Csak az új csodafegyver segít az MU-n?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 18. 17:36
A Premier League nyolcadik fordulója sem tartogat leküzdhetetlen akadályokat a nagycsapatok előtt, de azért a tabella eleje nagyon is változhat a válogatott szünet utáni hétvégén. Az éllovas, és a sérüléshullámból egyre jobban kilábaló Arsenal dolga nem tűnik nehéznek a Norwich ellen, a sarkában lihegő Liverpool FC viszont megszenvedhet Newcastle-ben (amelyről évek alatt sem derült ki, hogy akkor jó csapat-e vagy sem). Közben a Manchester United közben szép csendben araszolhat felfelé a bajnokságban, és várhatóan megint beveti új csodafegyverét.


NEWCASTLE UNITED - LIVERPOOL FC, szombat, 13:45

A Liverpool az első hét bajnokijából ötöt megnyert, remekül kezdte a szezont, amit nagyban segít az, hogy Brendan Rodgers együttesének nem kell Európában vitézkednie, mivel semmilyen kontinentális kupasorozatban nem érdekelt. Szombaton pedig pár órára visszaveheti az első helyet a tabellán, már ha legyőzi otthon a Newcastle Unitedet, amely Alan Pardew nyolcéves szerződésének megkötése óta mélyrepülésben van.

A védelem ugyanakkor még mindig nem az igazi, továbbra is Kolo Tourénak kell jobbhátvéd poszton játszania (nem mintha az elefántcsontparti ne oldaná meg), és a nyáron a Barcelona által kergetett Daniel Agger is újra edz, bár valószínűleg továbbra sem küldi pályára a menedzser, a csapat pedig háromvédős taktikával fut ki a St. James Parkban.

"A legerősebb idei keretünkkel megyünk Newcastle-be - mondta Rodgers, bár Iago Aspas éppen ma dőlt ki hat hétre. - Együtt egyre jobbak vagyunk, és nem csak a három pontot szeretnénk elhozni, hanem mindezt szép játékkal elérni. Az eddigi eredményekkel elégedett vagyok, hiszen ez a világ egyik legerősebb bajnoksága."

"Nem lesz könnyű legyőzni őket otthon, ötvenezer szenvedélyes szurkoló előtt. Főleg, mert Cardiffban jó eredményt értek el." A menedzser hozzátette, hogy a helyzetük azért is javul, mert visszatér Glen Johnson, Joe Allen és Aly Cissokho, ugyanakkor Philippe Coutinho még edzeni sem tud.

A Liverpool FC várhazó kezdőcsapata: Mignolet - K. Touré, Skrtel, Sakho - Henderson, Leiva, Gerrard, Enrique - Moses - Suárez, Sturridge Sérültek: Coutinho, Coates, Aspas

ARSENAL - NORWICH CITY, szombat, 16:00

Egy ideig kétséges volt, hogy Arsene Wenger pályára küldheti-e a Norwich City ellen a nyári érkezése óta hamar kulcsjátékossá váló Mesut Özilt, de mind ő, mint az idén nagyszerű formába lendült Aaron Ramsey készen áll a szombati meccsre. Akárcsak Bacary Sagna és Santi Cazorla, ami jelzi, hogy az Arsenal végre kezd kimászni a sérülések okozta kényes helyzetből - bár a teljesítményre idén eddig nem lehetett panasz.

A német középpályás a válogatott Svédország elleni győztes meccsén szedett össze kisebb térd- és combizomsérülést, de maga a francia mester mondta a szombati találkozó előtti sajtótájékoztatón, hogy a fent említett játékosok egészségesek. Különösen a szeptember óta sérült Cazorla felépülése örvendetes, bár még nincs minden rendben vele.

"Cazorla már a többiekkel gyakorol, de még nincs meg a szükséges edzettsége a tétmeccsekhez - mondta Wenger. - Egyelőre csak emiatt kérdéses a szerepeltetése, de nagyon valószínű, hogy már ott lesz a keretben. Egyedül azt nem döntöttem még el, kezdetni fogom-e vagy sem."

Az Arsenal jelenleg a tabella élén áll, és nagyon nagy az esélye annak, hogy hétvégén is ott marad. A jövőt azonban ennél sokkal fényesebben látják az Emiratesben, mert maga Wenger mondta a héten megtartott közgyűlésen, hogy újra nagy idők jönnek, és az együttes végre visszatér arra az útra, amelyről 2005-ben letért, és amely trófeákkal van kikövezve.

Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny - Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Flamini, Arteta - Ramsey, Özil, Cazorla - Giroud Sérültek: Diaby, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Sanogo

CHELSEA - CARDIFF CITY, szombat, 16:00

A Chelsea csapata már 12 meccs óta veretlen (ebből tízet megnyert) a Stamford Bridge-en - ebben José Mourinho nagyon jó -, a most feljutott Cardiff City viszont az utóbbi öt bajnokijából csak egyet nyert meg, mondjuk azt idegenben a Fulham ellen. Igaz, az első fordulóban elkapta a Manchester Cityt is, és hazai pályán legyőzte 3-2-re, de a wales-i csapat inkább otthon képes váratlan bravúrokra.

A kapuban Petr Cech 300. Premier League-meccsére készül a Chelsea színeiben, a jelenlegi keretből csak John Terry (394) és Frank Lampard (410) szerepelt nála többször a bajnokságban. A legnagyobb veszteség most a bordasérüléssel bajlódó angol válogatott balhátvéd, Ashley Cole kiesése, akit az idén eddig csak egyetlen árva kupameccsen pályára lépő Ryan Bertrand pótolhat.

Mivel Fernando Torres még valószínűleg nem bevethető (bár már edzett), a portugál trénernek ismét  Samuel Eto'o és Demba Ba közül kell választania középcsatárt, és bár eddig mindketten ugyanannyi gólt szereztek a szezonban (0), egyelőre esélyesebbnek tűnik a kameruni. Eden Hazard kezdőcsapatba jelölése sem biztos, könnyen elképzelhető, hogy Mourinho Juan Matának szavaz bizalmat - ráférne.

"Már sorozatban három éve nem végeztünk a bajnokság élén, ideje lenne visszavenni a trófeát - mondta a cseh kapus, Petr Cech (a Chelsea utoljára 2010-ben volt bajnok). - Vannak fiatal és új játékosaink, akik még soha nem nyerték meg a Premier League-et, így óriási előrelépés lenne, ha ez most sikerültne megvalósítani nekik, és nekünk."

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Ivanovics, Luiz, Terry, Bertrand - Lampard, Ramires - Hazard, Oscar, Schürrle - Eto'o Sérültek: Van Ginkel, Kalas, Torres, A. Cole

MANCHESTER UNITED - SOUTHAMPTON, szombat, 16:00

Az új szezonra új menedzserrel felálló Manchester United eddig semmilyen szinten nem mutatta jelét annak, hogy esetleg meg is fogja védeni a címét, sőt, a legjobb, ami eddig hét meccs alatt történt a csapattal, Adnan Januzajnak hívják. Úgy látszik, mostanra David Moyes is rájött, hogy játszatnia kell, ha csak nem akar úgy járni vele, mint Sir Alex Ferguson tavaly Paul Pogbával.

Ez a 18 éves srác mentette meg az előző fordulóban a Unitedet attól a szégyentől, hogy egy sunderlandi vereséggel esetleg rekordmélységbe zuhanjon a tabellán, és két góljával elhozta csapatának a három pontot a Stadium of Lightból. Meglepetés lenne, ha szombaton nem a kezdőcsapatban kapna helyet, ha egyszer már ilyen fiatalon is bizonyít a nagyok között.

A United most nem tehet mást, szép csendben próbál visszakapaszkodni az élbolyba, arról nem is beszélve, hogy 2002 óta nem fordult elő olyan blama a klub történetében, hogy a gárda két egymást követő hazai meccsen kikapott volna. Mondjuk az is igaz, hogy a Southampton eddig 14 alkalommal látogatott az Old Traffordra, mióta a Premier League létezik (1992), és mindössze egyetlen pontot vitt el. Ez mind sokatmondó is lehetne, ha Mauricio Pochettino csapata ne kezdte volna ilyen jól a szezont.

Moyes-nak azért van még egy fegyvere. "Én már az első naptól láttam, hogy Wayne Rooney milyen intenzitással dolgozik, csak ezt a média gondolta másként. A góljai mostanra önmagukért beszélnek, az egyik kulcsembere a Manchester Unitednek, és persze az angol válogatottnak is." A skót tréner sérülés miatt valószínűleg pihenteti fogja Tom Cleverley-t, Rio Ferdinandot és Rafaelt.

A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea - Smalling, Vidics, Jones, Evra - Valencia, Carrick, Fellaini, Januzaj - Rooney, Van Persie Sérült: Fletcher

WEST HAM UNITED - MANCHESTER CITY, szombat, 18:30

A Manchester City pocsék formát mutat idegenben, az utolsó 11 meccséből csak hármat tudott megnyerni, az idei szezonban már a Cardiff City (3-2) és az Aston villa (3-2) is kifogott rajta, de a Stoke Cityvel sem bírt (0-0). A West Ham United ellen lehetőségük van zsinórban a MÁSODIK meccsüket megnyerni, ugyanis ez az eddigi hét mérkőzés alatt még nem sikerült a Premier League-ben.

A csapat egyelőre nem nyújt túl kiegyenlített teljesítményt Manuel Pellegrini vezetésével, a támadójáték viszont brilliáns, hét forduló alatt 17 góllal a City szerezte a legtöbb találatot a 2013/2014-es szezoban. Ebből Yaya Touré és Sergio Agüero 4-4-et, Álvaro Negredo pedig hármat vállalt.

Bár a védelem újra erősnek látszott Vincent Kompany visszatérésével, a belga csapatkapitány játéka egyelőre combsérülés miatt újra valószerűtlen, a lelátóról nézi az összecsapást. Visszatér az Everton ellen szemsérülést szenvedett Alekszandr Kolarov, és a tartalékoknál már bemutatkozott Martín Demichelis is ott lehet a cserepadon.

"Vincent keményen dolgozik, de még nem áll készen a játékra. Viszont remélem, hogy jövő hétre már egészséges lesz" - mondta Pellegrini, aki nagy valószínűséggel továbbra is Álvaro Negredónak szavaz bizalmat elöl, a bosnyák válogatottat a világbajnokságra juttató Edin Dzekót pedig megint csak a kispadra jelöli.

A Manchester City várható kezdőcsapata: Hart - Zabaleta, Nasztaszics, Lescott, Kolarov - Fernandinho, Y. Touré - Milner, Agüero, Silva - Negredo Sérült: Kompany

ANGOL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE) 2013/2014

8. FORDULÓ:
Október 19. (szombat):
Newcastle United - Liverpool FC, 13:45 (DigiSport1)
Arsenal - Norwich City, 16:00  
Chelsea - Cardiff City, 16:00  
Everton - Hull City, 16:00  
Manchester United - Southampton, 16:00 (DigiSport1)
Stoke City - West Bromwich Albion, 16:00
Swansea City - Sunderland, 16:00  
West Ham United - Manchester City, 18:30 (DigiSport1)
Október 20. (vasárnap):
Aston Villa - Tottenham Hotspur, 17:00  
Október 21. (hétfő):
Crystal Palace - Fulham, 21:00 (DigiSport1)

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Arsenal 7 5 1 1 14-8 16 pont
2. Liverpool FC
7 5 1 1 11-5 16 pont
3. Chelsea 7 4 2 1 10-4 14 pont
4. Southampton 7 4 2 1 7-2 14 pont
5. Manchester City 7 4 1 2 17-8 13 pont
6. Tottenham Hotspur 7 4 1 2 6-5 13 pont
7. Everton 7 3 3 1 10-9 12 pont
8. Hull City 7 3 2 2 6-7 11 pont
9. Manchester United 7 3 1 3 10-9 10 pont
10. Aston Villa 7 3 1 3 9-8 10 pont
11. Newcastle United 7 3 1 3 9-12 10 pont
12. West Bromwich Albion 7 2 3 2 7-6 9 pont
13. West Ham United 7 2 2 3 7-5 8 pont
14. Cardiff City 7 2 2 3 7-9 8 pont
15. Swansea City 7 2 1 4 8-11 7 pont
16. Stoke City 7 2 1 4 4-7 7 pont
17. Fulham 7 2 1 4 5-9 7 pont
18. Norwich City 7 2 1 4 5-9 7 pont
19. Crystal Palace 7 1 0 6 5-13 3 pont
20. Sunderland 7 0 1 6 5-16 1 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Wenger: Újra nagy idők jönnek
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a klub éves közgyűlésén mondott beszédet, amelyben fényes jövőt vázolt fel. Úgy látja, játékosai az utóbbi években nagyon sokat fejlődtek, ráadásul nyáron egy olyan világsztár csatlakozott a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„A Man. Unitednek három igazolás kell"
Az elmaradt igazolásokat látja a Manchester United idény eleji kínjai mögött álló legfontosabb tényezőnek Ruud Gullit, a Chelsea korábbi menedzsere, aki mostanában szakértőként tűnik fel a brit sportcsatornákon....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Liverpool kizárta Suárez eladását
A Liverpool létfontosságú tagjának nevezte Luís Suárezt a klubelnök, Tom Werner, aki hosszú távra tervez a 26 éves, nyáron elvágyódó és a napokban a Real Madriddal szóba hozott uruguayi válogatottal....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu