Clásico: Neymar lehet a mérleg nyelve

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 25. 20:29
A spanyol futball, azon belül is a Real Madrid és a Barcelona szurkolóit már leginkább a hétvégi El Clasicó tartja lázban, a két csapat első bajnoki összecsapása a szezonban, és már mindenki lázasan esélyt latolgat. Ezt tette a katalánok holland ikonja, Johan Cruyff is, aki szerint még a vak is látja, hogy a Barca a meccs esélyese. Azt is elárulta, miért.


 

A Barcelona egykori legendás játékosa és edzője, az akadémiai rendszer alapjait megteremtő holland Johan Cruyff szerint a hétvégi El Clásico esélyese a katalán csapat, leginkább azért, mert a meccs a Camp Nouban lesz, de azért is, mert remek formában vannak Lionel Messiék: az utolsó 19 meccsét otthon megnyerte a bajnoki címvédő.

"Tisztelem a Real Madridot, mert mindig erős csapatuk van - mondta a 66 éves szakember. - De az döntően befolyásoló tényező, hogy a meccs a Camp Nouban lesz, ahol a Barcelona mindig is favorit." Cruyff harmadik okként említve, ugyanilyen fontos tényezőnek tartja a nyáron 57 millió euróért vett Neymar szerepét is.

"Még a vak is látja, milyen nagyszerű játékos. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az nem érti ezt a játékot. A Barcelona és a Real Madrid teljesítménye leginkább Lionel Messitől és Cristiano Ronaldótól függ. Mindkét csapat tele van első osztályú játékosokkal, de ezek ketten mindig döntően befolyásolják csapatuk produkcióját."

Cruyff szerint éppen ezért lehet a brazil Neymar a mérleg nyelve, mert hasonló kaliberű játékos Ronaldo mellett nincs a Real Madridban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tényleg döntetlen lesz a Clásicón?
Luis Figo 2-2-es döntetlent tippel a szombati Clásicóra, de csak reménykedni tud benne, hogy a Real Madrid képes tartani a lépést a Barcelonával. A rangadót szokás szerint hatalmas felhajtás övezi, de Puyol és Ramos szerint sem...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mourinhót már nem érdekli a Real-Barca
José Mourinho a nyáron hagyta ott a Real Madrid kispadját, hogy újra leüljön a Chelsea-jére. Búcsúja nem volt hangtalan, szinte minden hidat felégetett maga mögött a Santiago Bernabéuból jövet, és mint elmondta, még a hétvégi El...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu